fbpx

Nyheder

Med lyttende nænsomme skridt

Der kommer jævnligt nye salmer, og selv om de gamle giver en grobund til rødderne, er det også en livsnødvendighed med nye skud.

Salmer er en særlig dansk styrke. Derfor er det med stor glæde, at jeg i denne måned vælger en salme om ugen til nyhedsbrevet fra www.salmer.dk

(Kender du ikke til stedet, så tast derind og vær beredt. Der er meget godt at bruge tid på. Blandt andet nyhedsbrevet.)

Salmen til denne tredje uge i maj er “Et rum til at søge det sande”.

Læs mere

Kalender

Se alle begivenheder

Kom, sæt dig, og syng en salme med mig

Kom, sæt dig, og syng en salme med mig

Salmer er en særlig dansk styrke. Derfor er det med stor glæde, at jeg i denne måned vælger en salme om ugen til nyhedsbrevet fra www.salmer.dk
Kender du ikke til stedet, så tast derind og vær beredt. Der er meget godt at bruge tid på. 
Blandt andet nyhedsbrevet.
Herunder følger teksten til den første salme i maj 3.søndag efter påske enkelt illustreret med et foto, jeg tog ved Sandvig på Bornholm.

Læs mere

Spanske tanker: Lær af de bedste

Spanske tanker: Lær af de bedste

Henne om hjørnet, fra hvor jeg sidder og skriver dette, ligger La Sacra Capilla de El Salvador, frelserens hellige kapel. Jeg har stadig varme skuldre efter at have siddet i solen og drukket morgenkaffe på tagterassen. Døren derud står åben. Stærenes unger piber efter mad. Kirkeklokkerne bimler. Bilerne rumler hen over brostenene. Bjergluften er knasende tør, og jeg smiler.

Læs mere

Jesuit og præst: Vær ikke perfekt

Jesuit og præst: Vær ikke perfekt

Formålet med at være troende er ikke at være moralsk perfekt, mener Daniel Nørgaard, der som katolsk præst netop har uddannet sig i de dybeste lag af troen og snart vender hjem fra Spanien som såvel jesuit som master i ignatiansk spiritualitet, men tror han virkelig, danskerne vil mere med deres tro end en hyggelig weekendretræte og en prædiken i ny og næ?

Læs mere

Så kan vi mødes igen – allerede fuldt hus

Så kan vi mødes igen – allerede fuldt hus

De måtte bære ekstra stole ind, da jeg i aftes holdt foredrag i sognehuset i Ans nær Silkeborg. Der var fuldt hus, og jeg får allerede nu mails og opringninger om de kommende foredrag både på Frederiksberg, i Hillerød, Gjern og Odense og flere andre steder. Klik ind på min kalender og find et foredrag nær dig. Jeg garanterer, at du møder de rareste og mest tænksomme mennesker. Og får kaffe...

Læs mere

Nu på svensk! “Med rank ryg” udkommer på Libris til foråret

Nu på svensk! “Med rank ryg” udkommer på Libris til foråret

Charlotte Rørths seneste bog, "Med rank ryg", udkommer på forlaget Libris i Sverige til foråret.
- Jeg er utroligt stolt over at komme på det estimerede forlag, og ser frem til give svenskerne mulighed for at sætte gang i en samtalen om at være feminist og kristen, siger Charlotte Rørth.
"Med rank ryg" udkom på Bibelselskabets forlag i maj og er netop nu på vej i andet oplag.

Læs mere

Foredrag i hele Norden

Foredrag i hele Norden

Dette efterår bringer mig heldigvis igen til både Norge og Sverige (til Oslo, Son og Fiskebäck) ligesom jeg har og har haft en lang række foredrag i Danmark. Det er, som om tiden med Corona har øget behovet for at mødes om det, der betyder mest. Det gør mig optimistisk. Og det glæder mig især, at samtalerne om tro og oplevelser foregår på tværs af alder, køn, klasse - og landegrænser.

Læs mere

Cynthia Bourgeault: Nu vil vi det fælles

Cynthia Bourgeault: Nu vil vi det fælles

- Måske er jeg vildt optimistisk, men jeg tror, det kan blive i vores levetid, at vi rammer en kritisk masse af folk, der på forskellig vis er blevet vaccineret af det dybe, indre arbejde. Så vil vi se en massiv forandring, forudsiger Cynthia Bourgeault, der tror, at ”det bliver lige så abrupt, som da svenskerne fra den ene dag til den anden skiftede kørebane fra venstre til højre”.
Læs hele interviewet med den anerkendte, amerikanske forfatter og præst.

Læs mere

Da en dansker prædikede i Stjørdal

Da en dansker prædikede i Stjørdal

Der sker noget, når man ikke er hjemme.
For mig sker der især meget, når jeg er i Norge og Sverige. I lande, der ligner mit, men hvor alt er en smule anderledes. Jeg forstår sproget, men skal alligevel koncentrere mig en tak ekstra for at få alt med. Det gør godt. Måske også for en prædiken?
I søndags, 13. søndag efter Trinitatis, 22.august 2021, prædikede jeg i Stjørdal Kirke. Her er, hvad jeg sagde. Måske kan det inspirere jer til ikke at stille umenneskelige krav til jer selv? 

Læs mere

Ny podcast: Berørth

Ny podcast: Berørth

”Samtaler om tro fylder mere og mere i offentligheden i denne tid. Berørth er en uddybning af de mange samtaler, hvor jeg er sikker på, at lytterne ikke alene vil blive berørt, men også klogere, fordi jeg vil tale med dem, der for alvor ved noget om det at tro og om kristendommen,” siger Charlotte Rørth, journalist og vært i den nye podcastserie, Berørth.

Læs mere

Kronik i Politiken

Kronik i Politiken

Fra min kronik i Politiken i dag: "Vi må være fælles om at påtage os et langt større ansvar for både at forbedre livet for gravide, fødende og mødre rent praktisk, økonomisk og organisatorisk og på samme tid få sat gang i en storslået, offentlig samtale om vores børn som mirakler."

Læs mere

Debat: Vi skal tale om mænd

Debat: Vi skal tale om mænd

"Jeg tror, at en af de bærende årsager til, at de mange mænd kan blive ved at begå overgreb mod de mange kvinder, er, at de simpelthen ikke ser kvinder som mennesker som dem selv.
Selvfølgelig ved de godt, at vi er mennesker. Det handler ikke om intelligens eller biologisk lærdom. Det handler om selve udgangspunktet for at se på det andet menneske. Om blikket på den anden."
Jyllands-Posten bragt søndag 30.maj over en helside mit debatindlæg om dem, der voldtager. Læs det her.

Læs mere

Åbner egen skriveskole

Åbner egen skriveskole

Min mission er at styrke ytringsfriheden. Det skal være muligt for alle at tale frit og ærligt. Det betyder ikke, at vi skal tro det samme. Vi skal respektere og hjælpe hinanden ved at tale og skrive om tro.

Derfor har jeg besluttet mig for at dele ud af mine over 30 års erfaringer med at skrive både kort og langt.

Jeg åbner en skriveskole.

Læs mere

Charlotte Rørth skriveskole
Skriveskole

Skriveskole

Har du noget på hjerte? Vil du gerne skrive mere? Så er min online skriveskole måske noget for dig. Jeg giver et nærgående indblik i min skabelsesproces. I mine i alt 4 videoer deler jeg viden om, hvordan du kan skrive, så det kommer andre ved.

Læs mere

Når læsere læser klummer om keramik

Når læsere læser klummer om keramik

Hver måned skriver jeg en klumme med overskriften Vid & Sans til bagsiden af avisen Kristeligt Dagblad. De bliver læst. For hver måned får jeg mail fra læsere, ligesom jeg får mail fra dem, der læser mine nyheds breve. Fredag 5. februar skrev jeg om fransk keramik. Skørt. Jeg ved det. Men der var en pointe med at skrive om de fine fade og kander inde bag glasdørene på den store skænk hos udenrigskorrespondent på BBC World News, Hugh Schofield ...

Læs mere

Norsk interview med dansk nyhed

Norsk interview med dansk nyhed

"Jeg vil bruge mit arbejdsliv på det, der giver mening," siger jeg og fortæller en stor og god nyhed i dette interview bragt 5. januar 2020 i norske Vårt Land, www.vl.no og skrevet af Alf Kjetil Walgermo. Han kalder mig ved en fejl eks-ateist, men ateist har jeg nu aldrig været. Ellers er det en god artikel.

Læs mere