fbpx

Nyheder

Foredrag i hele Norden

Foredrag i hele Norden

Dette efterår bringer mig heldigvis igen til både Norge og Sverige (til Oslo, Son og Fiskebäck) ligesom jeg har og har haft en lang række foredrag i Danmark. Det er, som om tiden med Corona har øget behovet for at mødes om det, der betyder mest. Det gør mig optimistisk. Og det glæder mig især, at samtalerne om tro og oplevelser foregår på tværs af alder, køn, klasse – og landegrænser.

Succes for podcast varer ved

Succes for podcast varer ved

Det er næsten ikke til at begribe, at så mange gerne vil fordybe sig i tro på en måde, der faktisk kræver noget. Podcasten Berørth er ikke den letteste på markedet. Jeg taler med kraftfulde mennesker med stor viden og megen livserfaring og ofte også med tanker, der rusker godt og grundigt op i ens egne tankemønstre. Jeg er så glad for, at Berørth uge efter uge lyttes til, og at artiklerne med de interviewede læses i stor stil på www.POV.international. Har du hørt dem alle? Jan-Olav Henriksen,...

Cynthia Bourgeault: Nu vil vi det fælles

Cynthia Bourgeault: Nu vil vi det fælles

– Måske er jeg vildt optimistisk, men jeg tror, det kan blive i vores levetid, at vi rammer en kritisk masse af folk, der på forskellig vis er blevet vaccineret af det dybe, indre arbejde. Så vil vi se en massiv forandring, forudsiger Cynthia Bourgeault, der tror, at ”det bliver lige så abrupt, som da svenskerne fra den ene dag til den anden skiftede kørebane fra venstre til højre”.
Læs hele interviewet med den anerkendte, amerikanske forfatter og præst.

Anmeldelse: Værdifuld bog

Anmeldelse: Værdifuld bog

“Rørths samtidsperspektiveringer, med afsæt i netop Bibelen, rammer lige i hjertet af nutidige debatter,” understreger Josua Christensen i sin anmeldelse i avisen Udfordringen.

Da en dansker prædikede i Stjørdal

Da en dansker prædikede i Stjørdal

Der sker noget, når man ikke er hjemme.
For mig sker der især meget, når jeg er i Norge og Sverige. I lande, der ligner mit, men hvor alt er en smule anderledes. Jeg forstår sproget, men skal alligevel koncentrere mig en tak ekstra for at få alt med. Det gør godt. Måske også for en prædiken?
I søndags, 13. søndag efter Trinitatis, 22.august 2021, prædikede jeg i Stjørdal Kirke. Her er, hvad jeg sagde. Måske kan det inspirere jer til ikke at stille umenneskelige krav til jer selv? 

Ny podcast: Berørth

”Samtaler om tro fylder mere og mere i offentligheden i denne tid. Berørth er en uddybning af de mange samtaler, hvor jeg er sikker på, at lytterne ikke alene vil blive berørt, men også klogere, fordi jeg vil tale med dem, der for alvor ved noget om det at tro og om kristendommen,” siger Charlotte Rørth, journalist og vært i den nye podcastserie, Berørth.

Kronik i Politiken

Fra min kronik i Politiken i dag: “Vi må være fælles om at påtage os et langt større ansvar for både at forbedre livet for gravide, fødende og mødre rent praktisk, økonomisk og organisatorisk og på samme tid få sat gang i en storslået, offentlig samtale om vores børn som mirakler.”

Mænd er (også) mennesker

“For Charlotte Rørth er der i dag ingen tvivl om, at Jesus var feminist. At han så det som en af sine opgaver at påpege de uretfærdigheder, som kvinder blev udsat for – og sætte dem fri.” Fra interview i Politiken i dag.

To Jesusmøder og fire bøger senere

Det er seks år siden, at min bog fik fem stjerner i Jyllands-Posten, og jeg er stadig lige forundret over den hast, den tillidsfulde samtale om tro siden har bredt sig i Danmark.

Debat: Vi skal tale om mænd

“Jeg tror, at en af de bærende årsager til, at de mange mænd kan blive ved at begå overgreb mod de mange kvinder, er, at de simpelthen ikke ser kvinder som mennesker som dem selv.
Selvfølgelig ved de godt, at vi er mennesker. Det handler ikke om intelligens eller biologisk lærdom. Det handler om selve udgangspunktet for at se på det andet menneske. Om blikket på den anden.”
Jyllands-Posten bragt søndag 30.maj over en helside mit debatindlæg om dem, der voldtager. Læs det her.

Overvældende modtagelse

“Jeg har læst og grædt. En virkelig, virkelig god og nødvendig bog.”
Forfatter Anne-Cathrine Riebnitzsky om “Med rank ryg”.

“Med rank ryg” udkommer 12.maj

Bibelselskabets Forlag udgiver 12. maj min fjerde bog, “Med rank ryg. Om tro og moderskab”.
En rå og tankevækkende bog, der rækker ud til aktuelle debatter om køn og ligeværd.
Forsidefoto: Marie Hald

Åbner egen skriveskole

Min mission er at styrke ytringsfriheden. Det skal være muligt for alle at tale frit og ærligt. Det betyder ikke, at vi skal tro det samme. Vi skal respektere og hjælpe hinanden ved at tale og skrive om tro.

Derfor har jeg besluttet mig for at dele ud af mine over 30 års erfaringer med at skrive både kort og langt.

Jeg åbner en skriveskole.

Prisvindende sang om mit møde i Úbeda

6. februar sidste år kom en ung kvinde op til mig i pausen ved mit foredrag i Bellahøj kirke. Hun ventede, til andre havde talt færdigt med mig, før hun stille og roligt og en smule nervøst sagde:
“Jeg har skrevet en sang om dig. Jeg håber, det er ok?”

Når læsere læser klummer om keramik

Hver måned skriver jeg en klumme med overskriften Vid & Sans til bagsiden af avisen Kristeligt Dagblad. De bliver læst. For hver måned får jeg mail fra læsere, ligesom jeg får mail fra dem, der læser mine nyheds breve. Fredag 5. februar skrev jeg om fransk keramik. Skørt. Jeg ved det. Men der var en pointe med at skrive om de fine fade og kander inde bag glasdørene på den store skænk hos udenrigskorrespondent på BBC World News, Hugh Schofield …

Norsk interview med dansk nyhed

“Jeg vil bruge mit arbejdsliv på det, der giver mening,” siger jeg og fortæller en stor og god nyhed i dette interview bragt 5. januar 2020 i norske Vårt Land, www.vl.no og skrevet af Alf Kjetil Walgermo. Han kalder mig ved en fejl eks-ateist, men ateist har jeg nu aldrig været. Ellers er det en god artikel.

“Vi er skabt. Vi skal bare få øje på det.” Prædiken 3. januar 2020

Budolfi, Helligtrekongersøndag 3. januar 2021. Læsning af Matthæusevangeliet 2,1-12 "Da Jesus var født i Betlehem i Judæa i kong Herodes' dage, se, da kom der nogle vise mænd fra Østerland til Jerusalem og spurgte: »Hvor er jødernes nyfødte konge? For vi har set hans stjerne gå op og er kommet for at tilbede ham.« Da kong Herodes hørte det, blev han forfærdet, og hele Jerusalem med ham. Og han sammenkaldte alle ypperstepræsterne og folkets skriftkloge og spurgte dem, hvor Kristus skulle fødes....

Debut på prædikestol i DR og domkirke

3. januar skal jeg prædike i Budolfi, domkirken i Aalborg. Gudstjenesten, der begynder kl. 10, sendes også på DRs P1. Det er første gang, jeg har sagt ja til at prædike. Det er store skridt at tage op ad den smalle trappe til prædikestolen. Jeg plejer at sidde på kirkebænken. Der er jeg tilpas. Afventende, hvilende i mig selv, mine tanker, tro, følelser, fryd og sorg. Det er en foræring hver søndag, jeg er der. I løbet af en gudstjeneste kommer jeg rundt i det meste af mit sind og får lukket...

Se med på DR – både 1 og 2

Sognepræst Annette Kortegaard prædiker alle adventssøndagene i Silkeborg Kirke, hvor journalist Anders Laugesen også alle fire søndage interviewer kunstneren Maja Lisa Engelhardt. Programmet sendes på DR 1 kl. 10:15 og DR 2 kl. 14. Hver søndag kommer desuden en gæst. Første søndag i advent er det mig. Jeg taler om den tekst fra Bibelen, der læses i kirkerne denne dag. Den handler om Palmesøndag, hvor Jesus rider ind i Jerusalem - vel vidende, at han skal dø. Det er en barsk dag for mig, for...

Jagten på Jesus er i gang

Tag med Charlotte Rørth på jagt efter Jesus. Hvad ved vi egentlig om verdens mest berømte mand? Hvem var han? Hvordan så han ud? Var han et menneske, Guds søn eller et magtens påfund? Journalist Charlotte Rørth har selv mødt Jesus, og med hjælp fra videnskabens og troens verden forsøger hun i en programserie på seks afsnit at finde svar på spørgsmål, der har naget i 2000 år. Eske Willerslev, professor og DNA forsker ved Københavns Universitet, er med på jagt efter Jesus i det første program....

Få ord i hovedet og på hjernen

Mere end nogensinde er der brug for, at vi mødes om det, vi synes, er vigtigt her i livet. Corona-krisen gør os tænksomme og sårbare, men giver os også mulighed for at forstå, at vi er dybt afhængige af hinanden, hvis vores liv skal leves fuldt ud. Derfor er jeg så ovenud glad for, at jeg nu igen skal ud og blive klogere ved at lytte til og tale med og for publikum både her og hisset. Jeg glæder mig så ustyrligt meget til at møde jer. Mange har flyttet foredrag fra det forår, der blev helt...

Er det flovt at tro

Det kan være svært at være den gamle i et selskab, men ind i mellem giver det en helt vildt skøn frihed til bare at sige det, som det er. Jeg er snart 60 år og kan være den, jeg er. Så da de to unge frikirkefolk bag podcasten Conviction.dk inviterede mig ind for at tale om tro, fik de sig en gammeldags opsang. Lyt til deres podcast her (link)

Kalender