Overvældende modtagelse
31. maj 2021

Modtagelsen af “Med rank ryg” har overvældet mig.

Jeg skriver for at få jer til at tale sammen om det, I måske ikke engang har talt med jer selv eller jeres nærmeste familie og venner om.

Og jeg er så ovenud glædeligt overrasket over de mange store ord, der er kommet så mange steder fra. Samtalerne er i gang overalt.

Meget af det, jeg skriver om, ved mange meget om. Men vi har ikke talt om det. Hvordan er det egentlig at føde et barn? At blive voldtaget? At miste sin søn? At være til?

Hvordan er det at tilhøre den største befolkningsgruppe i verden og alligevel ikke kunne finde en bog, der handler om mig?

Hvordan er det at være som tre ud af fire og være medlem af folkekirken, men ikke vil nøjes med at lade tro være noget, man kun snakker om i radioen?

“Med rank ryg” kan give jer inspiration til at leve et stærkt, moderne liv – hvad end I er kvinder eller nysgerrige, næstekærlige mænd.

“Jeg har læst og grædt. En virkelig, virkelig god og nødvendig bog.”
Forfatter Anne-Cathrine Riebnitzsky om “Med rank ryg”.

“Et bud på et kvindeligt manifest, uanset om man er troende eller ej. Jeg nyder i hvert fald at føle mig inkluderet i det kvindelige fællesskab, hun slår til lyd for.”
Malene Lei Raben, forfatter, jurist

“Så sproglig intens, at det selv siver ind hos en mand.”
Peter Skov-Jakobsen, biskop, Københavns Stift

“Smider helt ubesværet de patriarkalske fortolkninger i Bibelen så langt væk, at jeg selv får lyst til at læse teksterne forfra.”
Elisabeth Møller Jensen, forfatter, fhv. direktør, KVINFO

“Der er ikke meget at sige. Det er godt.”
Carsten Bach-Nielsen, teolog, kunsthistoriker, forfatter til ”Bibelen i Danmark”

“Viser, at Jesus i sine møder med kvinder suverænt satte sig ud over samtidens patriarkalske holdning … som ikke bare har ødelagt mange kvinder, men også mange forhold mellem mand og kvinde.”
Lisbeth Smedegaard Andersen, teolog, forfatter, salmedigter

“Når Gud viser sig øjenhøjde, får hun styrke, også styrke til at sige fra. Bogen gør både godt og ondt i læseren – og det er faktisk godt.”
Niels Henrik Gregersen, professor, PhD, Systematisk Teologi, Københavns Universitet

“Tør tage livtag med det smertelige og skamfulde (og tabubelagte).”
Dorte Toudal Viftrup, læser

“Viser på befriende og tiltrængt vis, at Bibelen aldrig fungerer som støvet opslagsbog med faste forskrifter, men som en lidenskabelig dialogpartner, der kan tale ind i det konkrete moderne kvindeliv om kærlighedens sårbarhed og råstyrke.”
Liselotte Horneman Kragh, teolog og forfatter

“Du rør mig med dine ord. Tak – bare – tak. Som kvinde og mor..!!”
Rikke Nørgaard Bertelsen, læser

“Med rank ryg” kan købes her:
https://www.saxo.com/dk/med-rank-ryg_charlotte-roerth_haeftet_9788772322230

 

Læs videre

Åbningstale: Kirsten Klein viser os, at vi er bundet til landskabet.

Åbningstale: Kirsten Klein viser os, at vi er bundet til landskabet.

Da jeg mødte Kirsten Klein for første gang, talte vi om, hvor hendes billeder kommer fra.”De kommer nok et sted fra, hvor det gør ondt,” svarede hun. Dengang vidste jeg det ikke, men nu ved jeg. Det er der, genkendelsen får fat. Fra det sted, hvor livet ikke blot er godt, men også smertefuldt. Dengang havde jeg ikke mistet min yngste dreng, mit livs smerter var mildere dengang, men nogle var der jo, og vi talte om børn, der kommer eller ikke, om selv at være barn. Om at længes og være rodløs, blive rykket rundt, rødderne, der ikke fik lov at fæste. Du gik ud. Ud i blæsten. Naturen blev din ”forbundsfælle” sagde du. Derude kunne du gro. "Jeg beder ikke," sagde hun."Det er ikke sådan. Min spiritualitet er bundet til landskabet.”

Læs mere

Kronik i Kristeligt Dagblad: Kirken skal tale med om oplevelser

Kronik i Kristeligt Dagblad: Kirken skal tale med om oplevelser

Uden at have hverken kirkelig baggrund eller den mindste smule åndelig længsel skulle jeg for år tilbage pludselig lære at leve med blandt andet to syn med Jesus, der stod ret op og ned foran mig og talte til mig, som jeg beretter i "Jeg mødte Jesus".Op mod hver anden af os har oplevelser, dokumenterede jeg selv i opfølgeren ”Vi mødte Jesus – Og hvad kommer det andre ved”, men det er er stadig ikke et felt, der er forsket ret meget i, hvordan vi som samfund eller kirke skal leve med.

Læs mere

Jeg mødte Jesus
10 år senere: De fleste var bange for, at jeg blev stenet

10 år senere: De fleste var bange for, at jeg blev stenet

De eneste to, der syntes, det var en god idé at udgive min første bog, var min mand og min redaktør. Alle andre rådede mig til at tie. De forudså hån og stening eller i mildeste fald tavshed og bortvendte rygge. En chef mente, at jeg ikke kunne fortsætte i mit job som journalist. Hun fik andet job inden udgivelsen, jeg fortsatte i min stilling, men hvorfor al den angst? Hvad var dog så grænseoverskridende i min debutbog, at det kunne have kostet mig mit job, min anseelse, min familie, vennerne? Og skete det?

Læs mere

Læs videre