fbpx

Med rank ryg

jeg mødte jesus

“Så sproglig intens, at det selv siver ind hos en mand.”

Så kontant og ligetil skriver Peter Skov-Jakobsen, biskop, Københavns Stift om bogen “Med rank ryg. En fortælling om tro og moderskab”, der udkom på Bibelselskabets Forlag 12. maj 2021.

Jurist, direktør, debattør og forfatter til bestselleren “Fruen” Malene Lei Raben kalder bogen “et bud på et kvindeligt manifest, uanset om man er troende eller ej”. Den tidligere direktør for KVINFO, Elisabeth Møller Jensen, erfarer, at bogen “smider helt ubesværet de patriarkalske fortolkninger i Bibelen så langt væk, at jeg selv får lyst til at læse teksterne forfra.”

Forfatter Anne-Cathrine Riebnitzsky har “har læst og grædt” og kalder den “en virkelig, virkelig god og nødvendig bog.”

Den var også nødvendig for mig at skrive. Tre ud af fire er medlemmer af den danske folkekirke. Halvdelen er kvinder. Kvinder, der har født og har oplevet overgreb. Har mistet og mærket sorgen helt ind i knoglerne. Hvor er den kristne tro i det? Er den ikke kvindeundertrykkende? Der kan man da ikke finde styrke?

Jo. Jeg kan. Men det kunne jeg ikke læse om nogle steder. Derfor skrev jeg.

Som der står i forordet, skriver jeg om, “hvordan det er at være troende, når man er kvinde”. Jeg “går tæt på, hvordan tro kan have betydning, når man bærer liv og mister det, og hvordan man som ung kan knuses ind i et køns rolle af en mand, der måske ikke engang var klar over, hvad han egentlig gjorde.”

Ved at gå helt tilbage til Bibelen får jeg styrke til det moderskab, der definerer alt i mit liv, fra kærligheden til størrelsen på pensionen, og jeg finder jeg en måde, mænd og kvinder kan tale sammen på trods den ofte hårde tone i #MeToo.

Samtalerne er allerede gået  i gang overalt.

Tak.

 

“En bog, der bliver siddende i bevidstheden”.
Sørine Gotfredsen, Kristeligt Dagblad, fire stjerner

“Der er ikke meget at sige. Det er godt.”
Carsten Bach-Nielsen, teolog, kunsthistoriker, forfatter til ”Bibelen i Danmark”

“Viser, at Jesus i sine møder med kvinder suverænt satte sig ud over samtidens patriarkalske holdning … som ikke bare har ødelagt mange kvinder, men også mange forhold mellem mand og kvinde.”
Lisbeth Smedegaard Andersen, teolog, forfatter, salmedigter

“Når Gud viser sig øjenhøjde, får hun styrke, også styrke til at sige fra. Bogen gør både godt og ondt i læseren – og det er faktisk godt.”
Niels Henrik Gregersen, professor, PhD, Systematisk Teologi, Københavns Universitet

“Tør tage livtag med det smertelige og skamfulde (og tabubelagte).”
Dorte Toudal Viftrup, læser

“Viser på befriende og tiltrængt vis, at Bibelen aldrig fungerer som støvet opslagsbog med faste forskrifter, men som en lidenskabelig dialogpartner, der kan tale ind i det konkrete moderne kvindeliv om kærlighedens sårbarhed og råstyrke.”
Liselotte Horneman Kragh, teolog og forfatter

“Du rør mig med dine ord. Tak – bare – tak. Som kvinde og mor..!!”
Rikke Nørgaard Bertelsen, læser

Alle mine bøger

jeg mødte jesus
vi mødte jesus
gud du er lige her
vi mødte jesus
jeg mødte jesus

"En folkebevægelse"

-Kristeligt Dagblad

 

"Så blev hun et fænomen"

-Politiken

"En overraskende offentlig figur"

-Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung