Hvilken konsekvens har troen egentlig? Ny serie podcasts på vej
20. marts 2023

I dag er det lettere end i mange år at tale åbent om, at man er troende. Det er godt, mener jeg. Samtale er altid godt.
Men jeg vil vide mere. Nu vil jeg ikke blot tale om tro, men høre mere om, hvad konsekvensen af troen er.

Med andre ord: Jeg tror og so what?

Så i min nye serie af trossamtaler 2.0. går vi et skridt videre. I de kommende afsnit af podcasten Berørth vil du møde nogle af de klogeste og mest vedkommende mennesker fra ind- og udland, som alle har fået mig til at ændre noget i mit liv – blot ved at dele det, de ved og har gjort.

Den første af de den nye generation af trossamtaler handler om naturen.
Den kan kun reddes, hvis vi tager konsekvensen af vores tro. Vi må og skal holde naturen for hellig – præcis som de store, oprindelige religioner altid har gjort det. Det mener en af verdens internationale stjerner udi visdom og viden om mennesker og vores historie med hinanden, Karen Armstrong – som gav sit eneste interview til et dansk medie til Berørth.

Hun har netop udgivet ”Naturens hellige kraft – hvordan vi kan genskabe vores bånd til den naturlige verden” på Kristeligt Dagblads forlag.
Den blev udnævnt af The New Yorker som en af de bedste bøger i 2022 og fik seks hjerter i Politiken.

Den næste tre gæster taler med mig om andre konsekvenser af den tro, der har. Det vil blandt andet handle om kærlighed, loyalitet og kontroltab.

I kan møde en professor og doktor i teologi, der mener, at man som kristen bør blive vegetar, en præst, der ikke rigtigt har brug for Gud, men godt kan nøjes med fortællingen om hans søn, og I kan møde en kvinde på alder med mig, der oplever, at troen tvinger hende til at blive mere rummelig – også overfor dem, der ikke tror som hende. Som mig, for eksempel.

Senere på foråret kommer flere gæster, som trækker klare konsekvenser af kristendommen. Gør du?

Find alle afsnit af podcasten Berørth, hvor du plejer at finde podcast, eller lige her på hjemmesiden (bare klik her, så kommer du derhen). 

 

Læs videre

Kronik i Kristeligt Dagblad: Kirken skal tale med om oplevelser

Kronik i Kristeligt Dagblad: Kirken skal tale med om oplevelser

Uden at have hverken kirkelig baggrund eller den mindste smule åndelig længsel skulle jeg for år tilbage pludselig lære at leve med blandt andet to syn med Jesus, der stod ret op og ned foran mig og talte til mig, som jeg beretter i "Jeg mødte Jesus".Op mod hver anden af os har oplevelser, dokumenterede jeg selv i opfølgeren ”Vi mødte Jesus – Og hvad kommer det andre ved”, men det er er stadig ikke et felt, der er forsket ret meget i, hvordan vi som samfund eller kirke skal leve med.

Læs mere

Jeg mødte Jesus
10 år senere: De fleste var bange for, at jeg blev stenet

10 år senere: De fleste var bange for, at jeg blev stenet

De eneste to, der syntes, det var en god idé at udgive min første bog, var min mand og min redaktør. Alle andre rådede mig til at tie. De forudså hån og stening eller i mildeste fald tavshed og bortvendte rygge. En chef mente, at jeg ikke kunne fortsætte i mit job som journalist. Hun fik andet job inden udgivelsen, jeg fortsatte i min stilling, men hvorfor al den angst? Hvad var dog så grænseoverskridende i min debutbog, at det kunne have kostet mig mit job, min anseelse, min familie, vennerne? Og skete det?

Læs mere

Hvornår bliver Jesus egentlig født

Hvornår bliver Jesus egentlig født

Den fine svenske kristne ugeavis, Sändaren, lukker nu til nytår. Skynd jeg at læse med på www.sandaren.se/
Det er et tab for ytringsfriheden, fordi muligheden for at ytre sig endnu en gang bliver mindrer. Jeg har skrevet klummer i avisen i nogle år og læst den endnu længere. Jeg vil savne den.
Den sidste trkst har jeg lige afleveret. Den stiller et afgørende spørgsmål.

Læs mere

Læs videre