fbpx
Foredrag i hele Norden
3. november 2021

Dette efterår bringer mig heldigvis igen til både Norge og Sverige (til Oslo, Son og Fiskebäck), ligesom jeg har og har haft en lang række foredrag i Danmark.

Det er, som om tiden med Corona har øget behovet for at mødes om det, der betyder mest.
Det gør mig optimistisk. Og det glæder mig især, at samtalerne om tro og oplevelser foregår på tværs af alder, køn, klasse – og landegrænser.

Jeg har haft stor succes med oversættelsen af ”Jeg mødte Jesus – bekendelser fra en modvillig troende” i både Norge og Sverige og med den norske udgave af fortsættelsen “Vi møtte Jesus” om, at et flertal af os oplever et nærvær med noget, vi selv kalder guddommeligt.

Jeg har flere gange været på turné i Norden med det, danske Kristeligt Dagblad kalder “en religiøs folkebevægelse”, og ved derfor, at denne nye samtale om tro rækker langt længere ud, end de fleste aner.

Jeg vil ikke overbevise nogen om noget, slet ikke, men jeg vil gøre alt for at få flere tillidsfulde samtaler. Vi skal kunne tale sammen i nænsomhed og varsomhed, så alle kan komme til orde. Det er det, jeg gør muligt ved mine foredrag.

Så kom, hvad end du er troende eller ej. Dine og andres tanker om tro betyder mere, end du tror, for vores fælles samfund. Kom og vær med til at forme en fremtid, hvor vi vil hinanden det godt. Uanset, hvem vi er.

Vi ses. I Danmark, i Norge og i Sverige.

 

Læs videre

Kom, sæt dig, og syng en salme med mig

Kom, sæt dig, og syng en salme med mig

Salmer er en særlig dansk styrke. Derfor er det med stor glæde, at jeg i denne måned vælger en salme om ugen til nyhedsbrevet fra www.salmer.dk
Kender du ikke til stedet, så tast derind og vær beredt. Der er meget godt at bruge tid på. 
Blandt andet nyhedsbrevet.
Herunder følger teksten til den første salme i maj 3.søndag efter påske enkelt illustreret med et foto, jeg tog ved Sandvig på Bornholm.

Læs mere

Spanske tanker: Lær af de bedste

Spanske tanker: Lær af de bedste

Henne om hjørnet, fra hvor jeg sidder og skriver dette, ligger La Sacra Capilla de El Salvador, frelserens hellige kapel. Jeg har stadig varme skuldre efter at have siddet i solen og drukket morgenkaffe på tagterassen. Døren derud står åben. Stærenes unger piber efter mad. Kirkeklokkerne bimler. Bilerne rumler hen over brostenene. Bjergluften er knasende tør, og jeg smiler.

Læs mere

Jesuit og præst: Vær ikke perfekt

Jesuit og præst: Vær ikke perfekt

Formålet med at være troende er ikke at være moralsk perfekt, mener Daniel Nørgaard, der som katolsk præst netop har uddannet sig i de dybeste lag af troen og snart vender hjem fra Spanien som såvel jesuit som master i ignatiansk spiritualitet, men tror han virkelig, danskerne vil mere med deres tro end en hyggelig weekendretræte og en prædiken i ny og næ?

Læs mere