fbpx
Foredrag i hele Norden
3. november 2021

Dette efterår bringer mig heldigvis igen til både Norge og Sverige (til Oslo, Son og Fiskebäck), ligesom jeg har og har haft en lang række foredrag i Danmark.

Det er, som om tiden med Corona har øget behovet for at mødes om det, der betyder mest.
Det gør mig optimistisk. Og det glæder mig især, at samtalerne om tro og oplevelser foregår på tværs af alder, køn, klasse – og landegrænser.

Jeg har haft stor succes med oversættelsen af ”Jeg mødte Jesus – bekendelser fra en modvillig troende” i både Norge og Sverige og med den norske udgave af fortsættelsen “Vi møtte Jesus” om, at et flertal af os oplever et nærvær med noget, vi selv kalder guddommeligt.

Jeg har flere gange været på turné i Norden med det, danske Kristeligt Dagblad kalder “en religiøs folkebevægelse”, og ved derfor, at denne nye samtale om tro rækker langt længere ud, end de fleste aner.

Jeg vil ikke overbevise nogen om noget, slet ikke, men jeg vil gøre alt for at få flere tillidsfulde samtaler. Vi skal kunne tale sammen i nænsomhed og varsomhed, så alle kan komme til orde. Det er det, jeg gør muligt ved mine foredrag.

Så kom, hvad end du er troende eller ej. Dine og andres tanker om tro betyder mere, end du tror, for vores fælles samfund. Kom og vær med til at forme en fremtid, hvor vi vil hinanden det godt. Uanset, hvem vi er.

Vi ses. I Danmark, i Norge og i Sverige.

 

Læs videre

Tag det bedste med hjem – få 11 gode råd

Tag det bedste med hjem – få 11 gode råd

Det er godt at være afsted, at rejse, at fordybe sig, at være på retræter og kurser. Men hvad så, når man kommer hjem? Bliver det så bare til gode minder og ingen livsændringer?

Jeg har lettere ved at få noget til at hænge ved, hvis jeg skriver og læser om det.

Derfor har jeg lavet en liste med de 11 ting, jeg gerne vil opdrage mig selv til at ændre i mit liv herhjemme denne sommer.

Meld dig til mit nyhedsbrev inde i teksten (klik på "Læs mere") og få inspiration til at lade dine egne rejser leve længere.

Læs mere

Klumme: Ravnen fra fremtiden

Klumme: Ravnen fra fremtiden

Hver morgen går vi en tur i skoven oppe bag vort hus.

Straks, vi er kommet op over bakken, rammes jeg af forundring over, at det vilde liv rækker helt herind i byen. Her går jeg under majestætiske bøgetræer som gæst i naturens vidunder. Fuglene byder mig velkommen. Et yndefuldt kor. Yndigt. Sødt. Smukt. Indtil det pludselig afbrydes af en lyd, der kradser i øregangene.

Jeg stiller mig stille og lytter til den sære lyd, mens jeg funderer over, hvordan forudseende købmænd i 1898 tilplantede en skov på dette stykke jord og gav den som en gave til byen, Aalborg.

Det er nu 126 år siden, de satte de små planter i jorden en efter en. Hvor langt frem tænkte de? Tænkte de på mig og mine børn og børnebørn? Så de mig stå her i 2024?

Læs mere

Augustdage: Skriveskole i København

Augustdage: Skriveskole i København

Når de har taget livet af sig. Skriveskole til efterladte kolleger, kammerater og pårørende.

“Det er forskelligt, hvordan vi reagerer og hvornår, men der er stor hjælp at hente i andres erfaringer med at leve som efterladt. Alene det at læse, at jeg ikke er alene med den slags sorg og smerte er en lettelse for mig."

Sådan siger journalist og forfatter Charlotte Rørth. Hendes yngste søn tog for ni år siden sit eget liv i en alder af 22. Hun fik selv hjælp af at skrive, så nu afholder hun skriveskole for andre, der har mistet til selvmord.

Til august holder hun en intensiv fire dages skriveskole for højst 12 deltagere i København fra torsdag til søndag 22.-25. august, hver dag 9.30-15.

Kurset er arrangeret i samarbejde med Natkirken, Vor Frue kirke.

Læs mere

Læs videre