fbpx
Ny podcast: Berørth
13. august 2021

Pressemeddelelse

Ny podcast med Charlotte Rørth

Berørth er en podcastserie om liv og tro med gæster, der er stærkt vidende om den kristendom, der dominerer vores liv her landet, hvad end vi er troende eller ej. Hvordan kan vi i fællesskab leve med kristendommen anno 2021? Og hvad betyder den for vores dagligliv med sorger og glæder, brud og overraskelser, kønsroller, sundhedstilstand og klimaangst?

”Samtaler om tro fylder mere og mere i offentligheden i denne tid. Berørth er en uddybning af de mange samtaler, hvor jeg er sikker på, at lytterne ikke alene vil blive berørt, men også klogere, fordi jeg vil tale med dem, der for alvor ved noget om det at tro og om kristendommen,” siger Charlotte Rørth, journalist og vært i den nye podcastserie, Berørth.

Hun kalder serien ”en slags tros-samtaler generation 2.0.” og ser et behov for den, fordi så mange de senere år er begyndt at tale mere åbent om deres egne oplevelser, om deres egen spiritualitet, tvivl og tanker om tro. Men mange savner mere viden om, hvordan de i fællesskab kan leve med den tro, de kan mærke betyder noget, erfarer hun.

”Langt de fleste af os er medlemmer af folkekirken, men generelt ved vi alt for lidt om den religion, der er så afgørende for vores kultur. Det samme gælder selve det at tro. Hvad betyder det egentlig? Det vil jeg undersøge. Vi skal vide noget om det samfund, vi lever i, så jeg vil invitere dem ind, der ved meget mere om det end mig, så både lytterne og jeg bliver klogere,” lover Charlotte Rørth.

Første sæson af Berørth består af 12 samtaler med vidende danskere hver suppleret med et interview med en udenlandsk gæst.
Blandt gæsterne er: DNA-forsker Eske Willerslev, der taler om troen, der sætter grænser for hans videnskab, forfatter og præst Lene Højholt aktualiserer opstandelsen, teolog og ph.d. Sasja Mathiasen samtaler om nåde, biskop i København Peter Skov-Jacobsen efterlyser feminisme, professor Niels Christian Hvidt dokumenterer, at tro er sundt, og forfatter og sognepræst i Jelling, Kristian Bøcker plæderer for, at det er godt, at synden findes.

Fra udlandet høres blandt andre den kendte amerikanske mystiker, Cynthia Bourgeault, der ser en skarp udvikling i den kristne, spirituelle verden væk fra selvcentreringen, den norske thrillerforfatter Tom Egeland, der er ateist, men elsker Jesus, og den svenske præst Tomas Sjödin, der taler med Charlotte Rørth om deres fælles erfaring med at miste sønner.

”Viden kan være en svær størrelse, når vi taler om tro. Men deltagerne i Berørth er valgt, fordi de alle har undersøgt troen grundigt, og beskæftiger sig med nogle fælles erfaringer med livet og troen, som andre kan få glæde af,” forklarer Charlotte Rørth og fortsætter:

”En række af samtalerne optages på Løgumkloster Refugium sammen med kursisterne dér, fordi jeg netop vil tale med gæsterne om i fællesskab at finde en mening. For hvad kommer din og min tro egentlig andre ved? Overraskende meget, har jeg fundet ud af.”

Første afsnit af Berørth med Eske Willerslev offentliggøres mandag d. 16. august. Serien findes på alle gængse podcasttjenester. Blandt andet Apple Podcast.

Charlotte Rørth arbejder som journalist professionelt med at kommunikere viden om kristendom og tro og har udgivet en række bøger, blandt andet bestselleren ”Jeg mødte Jesus – Bekendelser fra en modvillig troende” på Informations Forlag i 2015 og senest ”Med rank ryg – om tro og moderskab” hos Bibelselskabet.
Berørth udgives af Charlotte Rørth og er støttet af Borg-Fonden.

Læs videre

Underminerer magten: Spirituelle oplevelser provokerer både kirke, moske og stat

Underminerer magten: Spirituelle oplevelser provokerer både kirke, moske og stat

Møder med altet, en overjordisk kraft, med engle eller med Gud er principielt uønskede for alle ledere med magt, både de religiøse og sekulære. Når mennesker mærker en direkte kontakt med det guddommelige eller tænker sig til, at den er der og giver dem betydning, mister ledere deres magt over dem. Mød Safet Bektovic, forskeren, der kæder Søren Kierkegaard sammen med muslimsk mystik og almindelige menneskers mylder af religiøse erfaringer.

Læs mere

Da Michael (næsten) døde: Jeg har dårlig samvittighed overfor min familie

Da Michael (næsten) døde: Jeg har dårlig samvittighed overfor min familie

For tre år siden fik skoleleder og far til tre, Michael Sørensen, konstateret en tumor i hjernen. Den blev fjernet to dage efter, var godartet, planen var, at han skulle tilbage på job i løbet af to til tre måneder, men blødningerne ville ikke stoppe.
”Det er det underlige ved det. Jeg ikke huske noget som helst andet fra den tid. Alt er væk, men jeg kan helt præcis huske den der følelse af at give slip på livet og være klar til at komme videre til det, der ligger bagved.”
Hvad ligger bagved?
”Et fantastisk sted. Fuld af kærlighed. Fuld af ro. Fuld af omsorg. Fuld af mildhed. Fuld af glæde. Jeg kan mærke den bevægelse i min krop nu.”
Michael Sørensens tal fik lægerne til at gøre hans familie klar til at sige farvel. De sad om sengen og var urolige og bange. Imens lå han og ”og havde det bedre” end ”nogensinde”.

Læs mere

Læs videre