fbpx
Ny podcast: Berørth
13. august 2021

Pressemeddelelse

Ny podcast med Charlotte Rørth

Berørth er en podcastserie om liv og tro med gæster, der er stærkt vidende om den kristendom, der dominerer vores liv her landet, hvad end vi er troende eller ej. Hvordan kan vi i fællesskab leve med kristendommen anno 2021? Og hvad betyder den for vores dagligliv med sorger og glæder, brud og overraskelser, kønsroller, sundhedstilstand og klimaangst?

”Samtaler om tro fylder mere og mere i offentligheden i denne tid. Berørth er en uddybning af de mange samtaler, hvor jeg er sikker på, at lytterne ikke alene vil blive berørt, men også klogere, fordi jeg vil tale med dem, der for alvor ved noget om det at tro og om kristendommen,” siger Charlotte Rørth, journalist og vært i den nye podcastserie, Berørth.

Hun kalder serien ”en slags tros-samtaler generation 2.0.” og ser et behov for den, fordi så mange de senere år er begyndt at tale mere åbent om deres egne oplevelser, om deres egen spiritualitet, tvivl og tanker om tro. Men mange savner mere viden om, hvordan de i fællesskab kan leve med den tro, de kan mærke betyder noget, erfarer hun.

”Langt de fleste af os er medlemmer af folkekirken, men generelt ved vi alt for lidt om den religion, der er så afgørende for vores kultur. Det samme gælder selve det at tro. Hvad betyder det egentlig? Det vil jeg undersøge. Vi skal vide noget om det samfund, vi lever i, så jeg vil invitere dem ind, der ved meget mere om det end mig, så både lytterne og jeg bliver klogere,” lover Charlotte Rørth.

Første sæson af Berørth består af 12 samtaler med vidende danskere hver suppleret med et interview med en udenlandsk gæst.
Blandt gæsterne er: DNA-forsker Eske Willerslev, der taler om troen, der sætter grænser for hans videnskab, forfatter og præst Lene Højholt aktualiserer opstandelsen, teolog og ph.d. Sasja Mathiasen samtaler om nåde, biskop i København Peter Skov-Jacobsen efterlyser feminisme, professor Niels Christian Hvidt dokumenterer, at tro er sundt, og forfatter og sognepræst i Jelling, Kristian Bøcker plæderer for, at det er godt, at synden findes.

Fra udlandet høres blandt andre den kendte amerikanske mystiker, Cynthia Bourgeault, der ser en skarp udvikling i den kristne, spirituelle verden væk fra selvcentreringen, den norske thrillerforfatter Tom Egeland, der er ateist, men elsker Jesus, og den svenske præst Tomas Sjödin, der taler med Charlotte Rørth om deres fælles erfaring med at miste sønner.

”Viden kan være en svær størrelse, når vi taler om tro. Men deltagerne i Berørth er valgt, fordi de alle har undersøgt troen grundigt, og beskæftiger sig med nogle fælles erfaringer med livet og troen, som andre kan få glæde af,” forklarer Charlotte Rørth og fortsætter:

”En række af samtalerne optages på Løgumkloster Refugium sammen med kursisterne dér, fordi jeg netop vil tale med gæsterne om i fællesskab at finde en mening. For hvad kommer din og min tro egentlig andre ved? Overraskende meget, har jeg fundet ud af.”

Første afsnit af Berørth med Eske Willerslev offentliggøres mandag d. 16. august. Serien findes på alle gængse podcasttjenester. Blandt andet Apple Podcast.

Charlotte Rørth arbejder som journalist professionelt med at kommunikere viden om kristendom og tro og har udgivet en række bøger, blandt andet bestselleren ”Jeg mødte Jesus – Bekendelser fra en modvillig troende” på Informations Forlag i 2015 og senest ”Med rank ryg – om tro og moderskab” hos Bibelselskabet.
Berørth udgives af Charlotte Rørth og er støttet af Borg-Fonden.

Læs videre

Tag det bedste med hjem – få 11 gode råd

Tag det bedste med hjem – få 11 gode råd

Det er godt at være afsted, at rejse, at fordybe sig, at være på retræter og kurser. Men hvad så, når man kommer hjem? Bliver det så bare til gode minder og ingen livsændringer?

Jeg har lettere ved at få noget til at hænge ved, hvis jeg skriver og læser om det.

Derfor har jeg lavet en liste med de 11 ting, jeg gerne vil opdrage mig selv til at ændre i mit liv herhjemme denne sommer.

Meld dig til mit nyhedsbrev inde i teksten (klik på "Læs mere") og få inspiration til at lade dine egne rejser leve længere.

Læs mere

Klumme: Ravnen fra fremtiden

Klumme: Ravnen fra fremtiden

Hver morgen går vi en tur i skoven oppe bag vort hus.

Straks, vi er kommet op over bakken, rammes jeg af forundring over, at det vilde liv rækker helt herind i byen. Her går jeg under majestætiske bøgetræer som gæst i naturens vidunder. Fuglene byder mig velkommen. Et yndefuldt kor. Yndigt. Sødt. Smukt. Indtil det pludselig afbrydes af en lyd, der kradser i øregangene.

Jeg stiller mig stille og lytter til den sære lyd, mens jeg funderer over, hvordan forudseende købmænd i 1898 tilplantede en skov på dette stykke jord og gav den som en gave til byen, Aalborg.

Det er nu 126 år siden, de satte de små planter i jorden en efter en. Hvor langt frem tænkte de? Tænkte de på mig og mine børn og børnebørn? Så de mig stå her i 2024?

Læs mere

Augustdage: Skriveskole i København

Augustdage: Skriveskole i København

Når de har taget livet af sig. Skriveskole til efterladte kolleger, kammerater og pårørende.

“Det er forskelligt, hvordan vi reagerer og hvornår, men der er stor hjælp at hente i andres erfaringer med at leve som efterladt. Alene det at læse, at jeg ikke er alene med den slags sorg og smerte er en lettelse for mig."

Sådan siger journalist og forfatter Charlotte Rørth. Hendes yngste søn tog for ni år siden sit eget liv i en alder af 22. Hun fik selv hjælp af at skrive, så nu afholder hun skriveskole for andre, der har mistet til selvmord.

Til august holder hun en intensiv fire dages skriveskole for højst 12 deltagere i København fra torsdag til søndag 22.-25. august, hver dag 9.30-15.

Kurset er arrangeret i samarbejde med Natkirken, Vor Frue kirke.

Læs mere

Læs videre