fbpx
Julegave: Giv dig selv 15 minutters fred og fordybelse
25. november 2023

Er dit liv 15 minutter værd?
Hvornår har du sidst  sådan egentlig funderet?
Tænkt dybt over livet? Sådan de helt store spørgsmål?
Måske var det på tide?
Du kan begynde med at give dig selv et enkelt kvarter hver dag frem til jul.
Bestil min “Jesuskalender” på lyd herunder, så får du hver morgen tilsendt et kvarters julefordybelse med nyindspillet oplæsning og afslappende julemusik specielt komponeret til din julefred af Naja Storebjerg.
Jeg læser højt fra min julekalender i nogle minutter, bagefter er der rolig musik, som du enten kan sidde stille og lytte til eller tage med ud på en lille gåtur i det fri – og der tænke videre. Over de helt store spørgsmål
Bestil lige her – den koster kun 95 kr. for 26 afsnit! Det første kommer allerede 30. november.

Musik med salmetoner

Naja Storebjerg har skrevet ny musik til, og selv om jeg nu har lyttet til den mange gange, gær den mig stadig godt.
Selv siger hun, at julen er hende er “en tid til refleksion og til at mindes.”
“D
e gamle salmer, “Mit hjerte altid vanker” og “Dejlig er jorden”, vækker altid en følelse af vemod og længsel hos mig, så det var derfor ikke overraskende, at begge salmer pludselig flettede sig ind imelodien til julekalenderen,” fortæller hun, der sad og improviserede ved klaveret “en grå mandag morgen”.
“Stemninger med afsæt i eftertænksomhed og kærlighed til dem, der er, og savnet efter dem, der var, manifesterede sig i toner og klange, der efter et par døgn samlede sig til ét hele,” husker hun, der har døbt værket “Lyset i hjertet”.

Ny indlæsning

Jeg har læst “Jesuskalender” ind på ny, så min stemme og mit tempo passede til Najas musik, og vi kunne præsentere et samlet værk.
Det har været forunderligt at gå ind i teksterne igen og nærme mig julen med de mange tanker, kalenderen sætter i gang. Selv om jeg selv har skrevet bogen, blev jeg overrasket over, at den i år giver mig noget nyt at fundere over.

Jeg håber, du vil synes om den.

Glædelig advent,
Charlotte

Læs videre

Tag det bedste med hjem – få 11 gode råd

Tag det bedste med hjem – få 11 gode råd

Det er godt at være afsted, at rejse, at fordybe sig, at være på retræter og kurser. Men hvad så, når man kommer hjem? Bliver det så bare til gode minder og ingen livsændringer?

Jeg har lettere ved at få noget til at hænge ved, hvis jeg skriver og læser om det.

Derfor har jeg lavet en liste med de 11 ting, jeg gerne vil opdrage mig selv til at ændre i mit liv herhjemme denne sommer.

Meld dig til mit nyhedsbrev inde i teksten (klik på "Læs mere") og få inspiration til at lade dine egne rejser leve længere.

Læs mere

Klumme: Ravnen fra fremtiden

Klumme: Ravnen fra fremtiden

Hver morgen går vi en tur i skoven oppe bag vort hus.

Straks, vi er kommet op over bakken, rammes jeg af forundring over, at det vilde liv rækker helt herind i byen. Her går jeg under majestætiske bøgetræer som gæst i naturens vidunder. Fuglene byder mig velkommen. Et yndefuldt kor. Yndigt. Sødt. Smukt. Indtil det pludselig afbrydes af en lyd, der kradser i øregangene.

Jeg stiller mig stille og lytter til den sære lyd, mens jeg funderer over, hvordan forudseende købmænd i 1898 tilplantede en skov på dette stykke jord og gav den som en gave til byen, Aalborg.

Det er nu 126 år siden, de satte de små planter i jorden en efter en. Hvor langt frem tænkte de? Tænkte de på mig og mine børn og børnebørn? Så de mig stå her i 2024?

Læs mere

Augustdage: Skriveskole i København

Augustdage: Skriveskole i København

Når de har taget livet af sig. Skriveskole til efterladte kolleger, kammerater og pårørende.

“Det er forskelligt, hvordan vi reagerer og hvornår, men der er stor hjælp at hente i andres erfaringer med at leve som efterladt. Alene det at læse, at jeg ikke er alene med den slags sorg og smerte er en lettelse for mig."

Sådan siger journalist og forfatter Charlotte Rørth. Hendes yngste søn tog for ni år siden sit eget liv i en alder af 22. Hun fik selv hjælp af at skrive, så nu afholder hun skriveskole for andre, der har mistet til selvmord.

Til august holder hun en intensiv fire dages skriveskole for højst 12 deltagere i København fra torsdag til søndag 22.-25. august, hver dag 9.30-15.

Kurset er arrangeret i samarbejde med Natkirken, Vor Frue kirke.

Læs mere

Læs videre