Julegave: Giv dig selv 15 minutters fred og fordybelse
25. november 2023

Er dit liv 15 minutter værd?
Hvornår har du sidst  sådan egentlig funderet?
Tænkt dybt over livet? Sådan de helt store spørgsmål?
Måske var det på tide?
Du kan begynde med at give dig selv et enkelt kvarter hver dag frem til jul.
Bestil min “Jesuskalender” på lyd herunder, så får du hver morgen tilsendt et kvarters julefordybelse med nyindspillet oplæsning og afslappende julemusik specielt komponeret til din julefred af Naja Storebjerg.
Jeg læser højt fra min julekalender i nogle minutter, bagefter er der rolig musik, som du enten kan sidde stille og lytte til eller tage med ud på en lille gåtur i det fri – og der tænke videre. Over de helt store spørgsmål
Bestil lige her – den koster kun 95 kr. for 26 afsnit! Det første kommer allerede 30. november.

Musik med salmetoner

Naja Storebjerg har skrevet ny musik til, og selv om jeg nu har lyttet til den mange gange, gær den mig stadig godt.
Selv siger hun, at julen er hende er “en tid til refleksion og til at mindes.”
“D
e gamle salmer, “Mit hjerte altid vanker” og “Dejlig er jorden”, vækker altid en følelse af vemod og længsel hos mig, så det var derfor ikke overraskende, at begge salmer pludselig flettede sig ind imelodien til julekalenderen,” fortæller hun, der sad og improviserede ved klaveret “en grå mandag morgen”.
“Stemninger med afsæt i eftertænksomhed og kærlighed til dem, der er, og savnet efter dem, der var, manifesterede sig i toner og klange, der efter et par døgn samlede sig til ét hele,” husker hun, der har døbt værket “Lyset i hjertet”.

Ny indlæsning

Jeg har læst “Jesuskalender” ind på ny, så min stemme og mit tempo passede til Najas musik, og vi kunne præsentere et samlet værk.
Det har været forunderligt at gå ind i teksterne igen og nærme mig julen med de mange tanker, kalenderen sætter i gang. Selv om jeg selv har skrevet bogen, blev jeg overrasket over, at den i år giver mig noget nyt at fundere over.

Jeg håber, du vil synes om den.

Glædelig advent,
Charlotte

Læs videre

Åbningstale: Kirsten Klein viser os, at vi er bundet til landskabet.

Åbningstale: Kirsten Klein viser os, at vi er bundet til landskabet.

Da jeg mødte Kirsten Klein for første gang, talte vi om, hvor hendes billeder kommer fra.”De kommer nok et sted fra, hvor det gør ondt,” svarede hun. Dengang vidste jeg det ikke, men nu ved jeg. Det er der, genkendelsen får fat. Fra det sted, hvor livet ikke blot er godt, men også smertefuldt. Dengang havde jeg ikke mistet min yngste dreng, mit livs smerter var mildere dengang, men nogle var der jo, og vi talte om børn, der kommer eller ikke, om selv at være barn. Om at længes og være rodløs, blive rykket rundt, rødderne, der ikke fik lov at fæste. Du gik ud. Ud i blæsten. Naturen blev din ”forbundsfælle” sagde du. Derude kunne du gro. "Jeg beder ikke," sagde hun."Det er ikke sådan. Min spiritualitet er bundet til landskabet.”

Læs mere

Kronik i Kristeligt Dagblad: Kirken skal tale med om oplevelser

Kronik i Kristeligt Dagblad: Kirken skal tale med om oplevelser

Uden at have hverken kirkelig baggrund eller den mindste smule åndelig længsel skulle jeg for år tilbage pludselig lære at leve med blandt andet to syn med Jesus, der stod ret op og ned foran mig og talte til mig, som jeg beretter i "Jeg mødte Jesus".Op mod hver anden af os har oplevelser, dokumenterede jeg selv i opfølgeren ”Vi mødte Jesus – Og hvad kommer det andre ved”, men det er er stadig ikke et felt, der er forsket ret meget i, hvordan vi som samfund eller kirke skal leve med.

Læs mere

Jeg mødte Jesus
10 år senere: De fleste var bange for, at jeg blev stenet

10 år senere: De fleste var bange for, at jeg blev stenet

De eneste to, der syntes, det var en god idé at udgive min første bog, var min mand og min redaktør. Alle andre rådede mig til at tie. De forudså hån og stening eller i mildeste fald tavshed og bortvendte rygge. En chef mente, at jeg ikke kunne fortsætte i mit job som journalist. Hun fik andet job inden udgivelsen, jeg fortsatte i min stilling, men hvorfor al den angst? Hvad var dog så grænseoverskridende i min debutbog, at det kunne have kostet mig mit job, min anseelse, min familie, vennerne? Og skete det?

Læs mere

Læs videre