God mad, fred og fordybelse: Tag med til Andalusien
5. september 2022

Nu sker det.

Til foråret er jeg inviteret til at holde retræte i mit højt elskede Andalusien og det på et af de smukkeste steder i regionen. På Garden of Lemons skabt af det danske par Henrik Vilain og Ingo Schauser.

Sammen har vi sammensat en uge, som jeg glæder mig usigeligt meget til.

Den er til dig, der som jeg, trænger til lys og dyb glæde og gerne vil tage forskud på sommeren.

Kom med og lad Garden of Lemons danne ramme for en uge, hvor du forkæles med vidunderlig mad i de smukkeste omgivelser og samtidig får den ro, stilhed og de livgivende samtaler, du har brug for.

I en rolig rytme og en tillidsfuld atmosfære nærmer vi os i løbet af dagene hver på vores måde at leve med den kristne tro i et moderne liv.

Hver dag indledes med fordybende bøn, og derefter holder jeg oplæg med blandt andet lectio divina.

Efter frokost er der god tid til egen fordybelse. Sidst på dagen går vi kortere pilgrimsvandringer eller har samtalesaloner i forlængelse af morgenens tema, inden vi samles til et godt glas vin og rolig snak på kryds og tværs inden middagen.

En af dagene tager vi til Úbeda, – en enestående by, der står på Unescos verdens kulturarvsliste, og hvor jeg selv havde afgørende spirituelle oplevelser. Der venter os en særlig guidet tur.

Det bliver bevægende dage.

Jeg håber at se dig i det Andalusien, der nu på 15. år giver mig sol og varme og kræfter til at klare livet hjemme i Norden.

Kærlig hilsen,
Charlotte

PS:  Det kræver ingen særlige forudsætninger at deltage, blot nysgerrighed og et ønske om at lære
mere om den kristne spiritualitet.

PS
Læs meget mere her

Læs videre

Åbningstale: Kirsten Klein viser os, at vi er bundet til landskabet.

Åbningstale: Kirsten Klein viser os, at vi er bundet til landskabet.

Da jeg mødte Kirsten Klein for første gang, talte vi om, hvor hendes billeder kommer fra.”De kommer nok et sted fra, hvor det gør ondt,” svarede hun. Dengang vidste jeg det ikke, men nu ved jeg. Det er der, genkendelsen får fat. Fra det sted, hvor livet ikke blot er godt, men også smertefuldt. Dengang havde jeg ikke mistet min yngste dreng, mit livs smerter var mildere dengang, men nogle var der jo, og vi talte om børn, der kommer eller ikke, om selv at være barn. Om at længes og være rodløs, blive rykket rundt, rødderne, der ikke fik lov at fæste. Du gik ud. Ud i blæsten. Naturen blev din ”forbundsfælle” sagde du. Derude kunne du gro. "Jeg beder ikke," sagde hun."Det er ikke sådan. Min spiritualitet er bundet til landskabet.”

Læs mere

Kronik i Kristeligt Dagblad: Kirken skal tale med om oplevelser

Kronik i Kristeligt Dagblad: Kirken skal tale med om oplevelser

Uden at have hverken kirkelig baggrund eller den mindste smule åndelig længsel skulle jeg for år tilbage pludselig lære at leve med blandt andet to syn med Jesus, der stod ret op og ned foran mig og talte til mig, som jeg beretter i "Jeg mødte Jesus".Op mod hver anden af os har oplevelser, dokumenterede jeg selv i opfølgeren ”Vi mødte Jesus – Og hvad kommer det andre ved”, men det er er stadig ikke et felt, der er forsket ret meget i, hvordan vi som samfund eller kirke skal leve med.

Læs mere

Jeg mødte Jesus
10 år senere: De fleste var bange for, at jeg blev stenet

10 år senere: De fleste var bange for, at jeg blev stenet

De eneste to, der syntes, det var en god idé at udgive min første bog, var min mand og min redaktør. Alle andre rådede mig til at tie. De forudså hån og stening eller i mildeste fald tavshed og bortvendte rygge. En chef mente, at jeg ikke kunne fortsætte i mit job som journalist. Hun fik andet job inden udgivelsen, jeg fortsatte i min stilling, men hvorfor al den angst? Hvad var dog så grænseoverskridende i min debutbog, at det kunne have kostet mig mit job, min anseelse, min familie, vennerne? Og skete det?

Læs mere

Læs videre