fbpx
MIN NYE (jule)BOG: Giv dig selv et eksistentielt årstjek
24. oktober 2022

Pressemeddelelse fra forlaget Eksistensen:

JuleJesuskalender – Decembersamtaler til livgivende forundring”

Journalist og forfatter Charlotte Rørth har skrevet årets julekalender for voksne fra forlaget Eksistensen.
Den handler om jul, om Jesus, Maria og papfaren Josef, og om forventninger, fødsler, sorg og glæde og vidunderligt hverdagsliv. 

 Charlotte Rørth har viklet sine egne og enhver mors fødsler ind i fortællingen om Maria og Josef.
Forældrene til Guds egen dreng, som blev født på nøjagtig samme måde, som alle vi andre. Nemlig af en kvinde.
”Nu er her en lille igen, det er jul igen, livet er gentagelser, det samme og alligevel ikke. Vi må selv gå med, selv blive som børn igen og atter være i vores livs rum, som vi var der engang.”
Vi følger adventstiden, decemberventetiden, hvor nutidens puls og rytme falder sammen med den 2000 år gamle begivenhed, da Gud brød ind i tiden og gav os Jesus. Vi venter på at barnet skal komme til verden. Vi har selv været ventet, og nu venter vi selv. 

Charlotte Rørth (f. 1962) er uddannet journalist og forfatter til en række bøger. I sin debut fra 2015, “Jeg mødte Jesus – bekendelser fra en modvilligt troende”, beretter hun om sine egne overraskende møder med Jesus, som hun fik uden at være spirituelt søgende.
I sin seneste bog “Med rank ryg “fra 2021 læser Rørth Bibelen med en kvindes blik og beretter, hvordan det giver hende styrke til at se nye veje i #MeToo-debatten og leve med overgreb, abort og sin sorg over at have mistet sin yngste søn. 

JuleJesuskalender – Decembersamtaler til livgivende forundring”
120 sider, 1
30,00 kr.
Udkommer: 20. oktober 2022
Kan købes i alle boghandlere og direkte hos forlaget her 

NB! Mød op på BogForum lørdag 5. november kl. 15 ved Eksistensens stand og få signeret bogen. Den ideelle adventsgave!

Læs videre

Tag det bedste med hjem – få 11 gode råd

Tag det bedste med hjem – få 11 gode råd

Det er godt at være afsted, at rejse, at fordybe sig, at være på retræter og kurser. Men hvad så, når man kommer hjem? Bliver det så bare til gode minder og ingen livsændringer?

Jeg har lettere ved at få noget til at hænge ved, hvis jeg skriver og læser om det.

Derfor har jeg lavet en liste med de 11 ting, jeg gerne vil opdrage mig selv til at ændre i mit liv herhjemme denne sommer.

Meld dig til mit nyhedsbrev inde i teksten (klik på "Læs mere") og få inspiration til at lade dine egne rejser leve længere.

Læs mere

Klumme: Ravnen fra fremtiden

Klumme: Ravnen fra fremtiden

Hver morgen går vi en tur i skoven oppe bag vort hus.

Straks, vi er kommet op over bakken, rammes jeg af forundring over, at det vilde liv rækker helt herind i byen. Her går jeg under majestætiske bøgetræer som gæst i naturens vidunder. Fuglene byder mig velkommen. Et yndefuldt kor. Yndigt. Sødt. Smukt. Indtil det pludselig afbrydes af en lyd, der kradser i øregangene.

Jeg stiller mig stille og lytter til den sære lyd, mens jeg funderer over, hvordan forudseende købmænd i 1898 tilplantede en skov på dette stykke jord og gav den som en gave til byen, Aalborg.

Det er nu 126 år siden, de satte de små planter i jorden en efter en. Hvor langt frem tænkte de? Tænkte de på mig og mine børn og børnebørn? Så de mig stå her i 2024?

Læs mere

Augustdage: Skriveskole i København

Augustdage: Skriveskole i København

Når de har taget livet af sig. Skriveskole til efterladte kolleger, kammerater og pårørende.

“Det er forskelligt, hvordan vi reagerer og hvornår, men der er stor hjælp at hente i andres erfaringer med at leve som efterladt. Alene det at læse, at jeg ikke er alene med den slags sorg og smerte er en lettelse for mig."

Sådan siger journalist og forfatter Charlotte Rørth. Hendes yngste søn tog for ni år siden sit eget liv i en alder af 22. Hun fik selv hjælp af at skrive, så nu afholder hun skriveskole for andre, der har mistet til selvmord.

Til august holder hun en intensiv fire dages skriveskole for højst 12 deltagere i København fra torsdag til søndag 22.-25. august, hver dag 9.30-15.

Kurset er arrangeret i samarbejde med Natkirken, Vor Frue kirke.

Læs mere

Læs videre