fbpx
MIN NYE (jule)BOG: Giv dig selv et eksistentielt årstjek
24. oktober 2022

Pressemeddelelse fra forlaget Eksistensen:

JuleJesuskalender – Decembersamtaler til livgivende forundring”

Journalist og forfatter Charlotte Rørth har skrevet årets julekalender for voksne fra forlaget Eksistensen.
Den handler om jul, om Jesus, Maria og papfaren Josef, og om forventninger, fødsler, sorg og glæde og vidunderligt hverdagsliv. 

 Charlotte Rørth har viklet sine egne og enhver mors fødsler ind i fortællingen om Maria og Josef.
Forældrene til Guds egen dreng, som blev født på nøjagtig samme måde, som alle vi andre. Nemlig af en kvinde.
”Nu er her en lille igen, det er jul igen, livet er gentagelser, det samme og alligevel ikke. Vi må selv gå med, selv blive som børn igen og atter være i vores livs rum, som vi var der engang.”
Vi følger adventstiden, decemberventetiden, hvor nutidens puls og rytme falder sammen med den 2000 år gamle begivenhed, da Gud brød ind i tiden og gav os Jesus. Vi venter på at barnet skal komme til verden. Vi har selv været ventet, og nu venter vi selv. 

Charlotte Rørth (f. 1962) er uddannet journalist og forfatter til en række bøger. I sin debut fra 2015, “Jeg mødte Jesus – bekendelser fra en modvilligt troende”, beretter hun om sine egne overraskende møder med Jesus, som hun fik uden at være spirituelt søgende.
I sin seneste bog “Med rank ryg “fra 2021 læser Rørth Bibelen med en kvindes blik og beretter, hvordan det giver hende styrke til at se nye veje i #MeToo-debatten og leve med overgreb, abort og sin sorg over at have mistet sin yngste søn. 

JuleJesuskalender – Decembersamtaler til livgivende forundring”
120 sider, 1
30,00 kr.
Udkommer: 20. oktober 2022
Kan købes i alle boghandlere og direkte hos forlaget her 

NB! Mød op på BogForum lørdag 5. november kl. 15 ved Eksistensens stand og få signeret bogen. Den ideelle adventsgave!

Læs videre

Underminerer magten: Spirituelle oplevelser provokerer både kirke, moske og stat

Underminerer magten: Spirituelle oplevelser provokerer både kirke, moske og stat

Møder med altet, en overjordisk kraft, med engle eller med Gud er principielt uønskede for alle ledere med magt, både de religiøse og sekulære. Når mennesker mærker en direkte kontakt med det guddommelige eller tænker sig til, at den er der og giver dem betydning, mister ledere deres magt over dem. Mød Safet Bektovic, forskeren, der kæder Søren Kierkegaard sammen med muslimsk mystik og almindelige menneskers mylder af religiøse erfaringer.

Læs mere

Da Michael (næsten) døde: Jeg har dårlig samvittighed overfor min familie

Da Michael (næsten) døde: Jeg har dårlig samvittighed overfor min familie

For tre år siden fik skoleleder og far til tre, Michael Sørensen, konstateret en tumor i hjernen. Den blev fjernet to dage efter, var godartet, planen var, at han skulle tilbage på job i løbet af to til tre måneder, men blødningerne ville ikke stoppe.
”Det er det underlige ved det. Jeg ikke huske noget som helst andet fra den tid. Alt er væk, men jeg kan helt præcis huske den der følelse af at give slip på livet og være klar til at komme videre til det, der ligger bagved.”
Hvad ligger bagved?
”Et fantastisk sted. Fuld af kærlighed. Fuld af ro. Fuld af omsorg. Fuld af mildhed. Fuld af glæde. Jeg kan mærke den bevægelse i min krop nu.”
Michael Sørensens tal fik lægerne til at gøre hans familie klar til at sige farvel. De sad om sengen og var urolige og bange. Imens lå han og ”og havde det bedre” end ”nogensinde”.

Læs mere

Læs videre