FN-chef var mystiker: Ny serie podcasts
26. december 2023

Der er meget at glæde sig over, og jeg ønsker alle en glædelig jul.

Min gave til jer er en ny serie podcasts, hvor I kommer tæt på nogle af de mennesker, der betyder meget for mange: Mystikerne.

Mange kender dem, flere gør ikke, og der er mange misforståelser og måske også forvirring over, at de betegnes, som de gør. For de er egentlig slet ikke mystiske, men så alligevel. De bærer på et mysterium. Uanset deres tro er den så indgroet i dem, at de udlever den hvert sekund, om det gør ondt eller giver glæde, de er i relation til gud.

Mystikerne har været kendt i årtusinder, og er i disse år blevet stadigt mere aktuelle, måske fordi de ofte er så konkret tænkende: Hvad kan troen i det liv, vi lever lige nu?

Samtidig ser de med et eviggyldigt blik på, at vi lever her på jorden i så kort tid.

Og de formår at kommunikere om det.

I vil komme til at møde nogle af de kendte som den spanske munk og digter Johannes af Korset, den tyske medicin- og musikkyndige Hildegard af Bingen og den kontroversielle Simone Weil.

Den første, I skal møde, er svensk: Dag Hammarskjöld.

Han er her portrætteret af Kim Frans Broström (i beskåret udgave) på forsiden af “Den længste rejse”, udgivet af Institut Sankt Joseph, som han har skrevet sammen med præst Jesper Fich og min samtalepartner, forstander Peter Franklin Højlund.

Lyt til samtalen lige her på min hjemmeside eller hvor, du ellers finder podcasts.

PS
25.12. er der svensk premiere på en film om ham og dansk premiere på radioprogrammet Audiens på DRs P1, og så har forlaget Boesdal netop udgivet hans hemmelige tekster i ny oversættelse.

Læs videre

Åbningstale: Kirsten Klein viser os, at vi er bundet til landskabet.

Åbningstale: Kirsten Klein viser os, at vi er bundet til landskabet.

Da jeg mødte Kirsten Klein for første gang, talte vi om, hvor hendes billeder kommer fra.”De kommer nok et sted fra, hvor det gør ondt,” svarede hun. Dengang vidste jeg det ikke, men nu ved jeg. Det er der, genkendelsen får fat. Fra det sted, hvor livet ikke blot er godt, men også smertefuldt. Dengang havde jeg ikke mistet min yngste dreng, mit livs smerter var mildere dengang, men nogle var der jo, og vi talte om børn, der kommer eller ikke, om selv at være barn. Om at længes og være rodløs, blive rykket rundt, rødderne, der ikke fik lov at fæste. Du gik ud. Ud i blæsten. Naturen blev din ”forbundsfælle” sagde du. Derude kunne du gro. "Jeg beder ikke," sagde hun."Det er ikke sådan. Min spiritualitet er bundet til landskabet.”

Læs mere

Kronik i Kristeligt Dagblad: Kirken skal tale med om oplevelser

Kronik i Kristeligt Dagblad: Kirken skal tale med om oplevelser

Uden at have hverken kirkelig baggrund eller den mindste smule åndelig længsel skulle jeg for år tilbage pludselig lære at leve med blandt andet to syn med Jesus, der stod ret op og ned foran mig og talte til mig, som jeg beretter i "Jeg mødte Jesus".Op mod hver anden af os har oplevelser, dokumenterede jeg selv i opfølgeren ”Vi mødte Jesus – Og hvad kommer det andre ved”, men det er er stadig ikke et felt, der er forsket ret meget i, hvordan vi som samfund eller kirke skal leve med.

Læs mere

Jeg mødte Jesus
10 år senere: De fleste var bange for, at jeg blev stenet

10 år senere: De fleste var bange for, at jeg blev stenet

De eneste to, der syntes, det var en god idé at udgive min første bog, var min mand og min redaktør. Alle andre rådede mig til at tie. De forudså hån og stening eller i mildeste fald tavshed og bortvendte rygge. En chef mente, at jeg ikke kunne fortsætte i mit job som journalist. Hun fik andet job inden udgivelsen, jeg fortsatte i min stilling, men hvorfor al den angst? Hvad var dog så grænseoverskridende i min debutbog, at det kunne have kostet mig mit job, min anseelse, min familie, vennerne? Og skete det?

Læs mere

Læs videre