fbpx
Fire stjerner til “Med rank ryg”
16. maj 2021

Sørine Gotfredsen giver i sin anmeldelse i Kristeligt Dagblad fire stjerner til min seneste bog “Med rank ryg”.

“Med denne bog tager Charlotte Rørth nye skridt i sin vedholdende beskrivelse af at være et menneske, der står i forhold til Gud. Og hun gør det på en særdeles oprigtig måde,” skriver Sørine Gotfredsen blandt andet og fortsætter, at bogen fører “frem til nogle interessante tanker om abort, hvilket jo rammer smukt i forhold til statsministerens seneste påstand om, at der angående denne praksis ikke er mere at tale om. Det er der.”

Sørine Gotfredsen er erkender åbent, at hun “er kommet på en lidt vanskelig anmelderopgave”, fordi hun “ikke helt kan identificere sig med” bogens fokus på moderrollen, da hun ikke selv har børn, men med “dette slået fast er jeg dog samtidig sikker på, at en del læsere vil føle sig tiltalt.”

“Det er her – hvor de personlige erfaringer bruges som ledetråd i beskrivelsen af, hvad troen og kristendommen indebærer – at Charlotte Rørth har sin særlige styrke. Hendes syn på børn og liv og moderskab er virkelig værd at lytte til i en tid, hvor basale skabte menneskelige vilkår i identitetstænkningens navn er til konstant dekonstruktiv forhandling.”

”Med rank ryg” er med Sørine Gotfredsens ord “en bog, der bliver siddende i bevidstheden.”

Bogen er udgivet på Bibelselskabets Forlag og kan købes i alle boghandlere.

 

Læs videre

Underminerer magten: Spirituelle oplevelser provokerer både kirke, moske og stat

Underminerer magten: Spirituelle oplevelser provokerer både kirke, moske og stat

Møder med altet, en overjordisk kraft, med engle eller med Gud er principielt uønskede for alle ledere med magt, både de religiøse og sekulære. Når mennesker mærker en direkte kontakt med det guddommelige eller tænker sig til, at den er der og giver dem betydning, mister ledere deres magt over dem. Mød Safet Bektovic, forskeren, der kæder Søren Kierkegaard sammen med muslimsk mystik og almindelige menneskers mylder af religiøse erfaringer.

Læs mere

Da Michael (næsten) døde: Jeg har dårlig samvittighed overfor min familie

Da Michael (næsten) døde: Jeg har dårlig samvittighed overfor min familie

For tre år siden fik skoleleder og far til tre, Michael Sørensen, konstateret en tumor i hjernen. Den blev fjernet to dage efter, var godartet, planen var, at han skulle tilbage på job i løbet af to til tre måneder, men blødningerne ville ikke stoppe.
”Det er det underlige ved det. Jeg ikke huske noget som helst andet fra den tid. Alt er væk, men jeg kan helt præcis huske den der følelse af at give slip på livet og være klar til at komme videre til det, der ligger bagved.”
Hvad ligger bagved?
”Et fantastisk sted. Fuld af kærlighed. Fuld af ro. Fuld af omsorg. Fuld af mildhed. Fuld af glæde. Jeg kan mærke den bevægelse i min krop nu.”
Michael Sørensens tal fik lægerne til at gøre hans familie klar til at sige farvel. De sad om sengen og var urolige og bange. Imens lå han og ”og havde det bedre” end ”nogensinde”.

Læs mere

Læs videre