fbpx

Vi mødte Jesus

vi mødte jesus

“Vi skal lytte til dem, der lægger krop til.”

Sådan hedder første kapitel i “Vi mødte Jesus – Og hvad kommer det andre ved?”.
Den udkom 9.oktober 2017 på forlaget Gyldendal og dokumenterer, at op mod tre ud af fire af os har oplevelser, vi selv kalder spirituelle, guddommelige, åndelige eller religiøse.

Næsten 100 medvirker med oplevelser, indsigter, fortolkninger og funderinger: Kendte og ukendte, kvinder og mænd, unge og gamle, forfatter Suzanne Brøgger, provst Thomas Reinholdt Rasmussen, professorerne Jørn Henrik Petersen og Niels Chr. Hvidt og mange flere.

Weekendavisen fremhæver, at bogen “(heldigvis) mere end en sammenskrivning af andres beretninger”, her er også “samtaler med kyndige mennesker fra alle sider af det akademisk-kulturelle spektrum, hvor Rørth fører sin research og sin eftertanke videre og får sat tingene i forfriskende perspektiv.”

NORDJYSKE kalder det “modigt at stille sig frem og fortælle om en religiøs oplevelse, for i den tid, vi lever i, er der hurtigt risiko for rynkede pander.” Anmelderen skriver, at det er “ligetil at kaste sig over et udvalg af disse historier, idet forfatteren har taget hånd om dem i en særlig form for fordybelse”, der “direkte og empatisk” går ind “til mødet med de mennesker, der har en spændende historie at fortælle”. Det er “fremragende, at teologer og forskere er blevet inviteret med”, da de “er med til at give et meget velfunderet og nuanceret syn på det at opleve noget så besættende, som mødet med Jesus må være”, og deres “perspektiver er med til at skabe en velklingende sammenhæng.”

Læs mere under presse.

Bogen udkom 2017 i Norge på forlaget Paradigmeskifte.

Alle mine bøger

"En folkebevægelse"

-Kristlig Dagblad

 

"Så blev hun et fænomen"

-Politiken

"En overraskende offentlig figur"

-Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung