fbpx

Stor samtale nær Espergærde

Inden sognepræsten i Egebæksvang Kirke ved Espergærde skrev, havde jeg lovet mig selv at sige nej, men jeg er åbenbart ikke altid svær at lokke.
17. april 2024 kl. 19 begynder mit foredrag i Egebæksvang sognehus.
Det vil være et af de foredrag, der ligger mig mest på sinde, og som hver eneste gang, jeg har holdt det, har vist sig at være en rigdom af viden, fællesskab, mod og varme, som jeg aldrig i mit liv havde forestillet mig, at en aften sammen med fremmede kunne indeholde. Jeg glæder mig allerede.

Læs mere her

Vi skal ikke tie om oplevelser

”Over halvdelen af os har på et tidspunkt i vores liv en oplevelse, vi selv kalder religiøs, åndelig eller spirituel. Det er en del af vores virkelighed, som vi skal tale mere om,” fastslår Charlotte Rørth.

Hun er journalist og forfatter til flere bøger, heriblandt bestselleren, “Jeg mødte Jesus”, udgivet i seks lande og sendt som serie på DR samt opfølgeren ”Vi mødte Jesus”. I den er interview med andre, der har haft oplevelser, samt både danske, norske og andre internationale forskere og samfundsdebattører. 

Forskere kloden over har fundet frem til, at det slet ikke er usædvanligt, hvad der skete for hende i 2009. Hun var hverken søgende eller spirituelt interesseret, da hun pludselig fik et syn, hvor Jesus stod og talte til hende i 20 minutter.

“Det var et helt overvældende forløb, hvor jeg kom i kontakt med mange mennesker og miljøer, jeg ellers ikke kendte til. Og jeg fik så meget støtte fra både min familie og venner til at lære at leve med den voldsomme forandring i mit liv,” husker Charlotte Rørth.

To gange mødte hun Jesus og havde derudover en lang række andre spirituelle oplevelser, hun aldrig før havde hørt om. Og netop tavsheden om dem er det, hun ønsker at bryde med.

Men hvordan kommer vi i gang med at tale sammen om oplevelser?

Og hvordan lever man med dem?

Bliver alt vendt omkring? Bliver man en anden? Kristen? Nonne?

Hvad gør de andre? Hvad gør hun selv?

”Vi skal tale mere om , fordi det kan gøre os mere trygge at kunne dele det, der betyder noget for os,” siger Charlotte Rørth og tilføjer:

”Måske kan vi også blive mere respektfulde overfor hinanden, hvis vi taler om det, vi ikke kan forklare?”

Følg med på kirkens hjemmeside her