fbpx

Sammen i sommersamtalen

Fredag d. 21. juli: Sammen i samtalen

Formiddagsmøde v. Charlotte Rørth: Sammen om samtalen i tro. Hvordan gør vi det?

 

Hvad er SommerOase?

På SommerOase samles mennesker fra hele landet til en uges kristen festival med masser af aktiviteter. Her er der både campingliv, musik, foredrag, fællessamlinger, bøn, børne-aktiviteter og meget mere. Fokus er fællesskab med Gud og mennesker.

Konferencens navn: SommerOase 2023

Dato: Uge 29, 15.-22. juli 2023

Sted: Ved Bygholm Landbrugsskole og Kursuscenter i Horsens.

Arrangør: DanskOase og Børne- og UngdomsOase.

DanskOase er en kirkelig netværksorganisation med samme trosgrundlag som folkekirken. Vi arbejder for at se levende fællesskaber, hvor mennesker kan møde Gud, rundt om i hele vores land. Det gør vi ved at arrangere inspirerende konferencer, opbygge kirkelige netværk og ved at tilbyde og synliggøre relevante ressourcer.

Festivalens tema for 2023: Sammen – enhed i Kristus

Deltagerantal: Ca. 6.500 (partout og dagsgæster).

Pladsens areal: Ca. 30 hektar.

Overnatning: Mere end 1.100 campingvogne og telte på pladsen samt over 200 sengepladser på værelser.

Program: Over 7 dage består festivalprogrammet af mere end 300 individuelle events.

Deltagere: SommerOase er for alle! Deltagerne kommer fra hele Danmark. Mange deltagere har kirkelig baggrund, og en stor del er tilknyttet medlemsmenigheder i DanskOase. I løbet af ugen kommer der desuden mange gæster både med og uden kirkelig baggrund.

Frivillige: SommerOase bygger i høj grad på samskabelse med organisationer, partnere og især frivillige kræfter, og der er mere end 700 frivillige i gang i løbet af ugen samt ca. 200 frivillige som hjælper på “WorkCamp” i ugen op til SommerOase med at stable det hele på benene.

Aldersopdelte spor

StoreTelt er primært for voksne, og nogle gange i løbet af ugen samles flere spor i StoreTelt samtidig. Her er plads til 3.200 mennesker.

TuneUp er for 17-24-årige og har ca. 450 deltagere

TeenTrack er for 7.-10. klasses-elever og har ca. 300 deltagere

BeTween er for 3.-6. kl og har ca. 375 deltagere

BørneOase er for 4-årige til og med 2. kl og har ca. 400 deltagere

MiniOase er for 3-4-årige og har ca. 150 deltagere

PixiOase er for 0-2-årige og har ca. 150 deltagere

SommerOases historie

I 2017 holdt DanskOase for første gang SommerOase i Horsens. De foregående 15 år har festivalen holdt til i Odder på Rudehøj Efterskole.

Før det var der i Aalborg en mindre festival i stil med SommerOase igennem en årrække. Desuden var der sommerstævner over en weekend rundt omkring i landet under navnet SommerOase. SommerOase-stævnet afholdtes sidste gang i 1999, hvorefter det blev lagt sammen med festivalen i Aalborg. Denne afholdtes sidste gang i 2001, hvorefter festivalen overgik til SommerOase i Odder, som afholdt den første festival i 2002 med ca. 1.000 deltagere.

I 2020 og 2021 kunne den store festival i Horsens ikke afvikles grundet corona-restriktioner. I stedet udvikledes et hybridformat med en masse online og livestream udsendelser og et væld af mindre lokale og regionale samlinger for børn, unge og voksne.

I 2022 var SommerOase igen tilbage i sin oprindelige form i Horsens.