fbpx

Kvinder i kristendommens Odense

Folkeuniversitetet i Odense indbyder:

Hør om fortidens, nutidens og fremtidens kristne kvinder, der har brugt, bruger og vil bruge Bibelen som stille støtte, frihedsbrev og kampskrift. Vi går tilbage til de ældste kilder – både i Bibelen og de skrifter, der ikke kom med – og går tæt på kvindernes betydning og deres hverdag i den tidlige kristendom. Og vi tager et måske provokerende kig på nutiden for at se, om kvinder kan styrkes af teksterne i en tid med #MeToo.

Henover dagen stiller vi skarpt på “Mariaevangeliet” og den nødvendige omfortolkning af Maria Magdalene og spørger, hvorfor Jesus altid viste sig først for kvinderne? Vi finder spor i Bibelen, der hidtil har været skjult for de fleste, og møder de skjulte ledere – kvinderne i kirkens tidlige historie.

Kursusleder Marianne Aagaard Skovmand, ph.d., cand.theol. er sognepræst i Nyborg, forsker, underviser, oversætter og forfatter til kommenterede nyoversættelser af “Mariaevangeliet” og “Thomasevangeliet” samt til “De skjulte ledere – kvinderne i den tidlige kristendom”.

Kursusleder Charlotte Rørth er journalist og forfatter til trilogi om at leve med spirituelle oplevelser i et sekulært samfund: “Jeg mødte Jesus”, “Vi mødte Jesus” og “Gud, du er jo lige her” samt “Med rank ryg” om at finde styrke til at være moderne kvinde i kristendommen.

Meld dig til her:
https://fuodense.dk/odense/program/?query=r%C3%B8rth&method=program&areaId=4