fbpx

Højskoledag i Taulov

Taulov Kirkes menighedsråd inviterer til højskoledage om at leve med religiøse oplevelser i Danmark anno 2020.

Hvordan gør man det? Det ved Charlotte Rørth.

– Der har været en hel overvældende interesse, men det er egentlig ikke så underligt, for forskerne kan nu fortælle, at over halvdelen af os på et tidspunkte i vores liv har en oplevelse, man kan kalde religiøs, åndelig eller spirituel, siger Charlotte Rørth, forfatter til trilogi om tro.

Efter en overvældende – også international – succes med ”Jeg mødte Jesus – bekendelser fra en modvillig troende”, har hun udgivet ”Vi mødte Jesus – og hvad kommer det andre ved” med interview med andre, der har haft oplevelser, samt både danske, norske og andre internationale forskere og samfundsdebattører samt  ”Gud, du er jo lige her – Sådan lever jeg med min tro”.

Kristeligt Dagblad kalder det “en religiøs folkebevægelse”, DR har bragt en tv-serie baseret på bøgerne, der kan ses på dr.dk/tv, hun har været vært på radioprogrammer og er blevet interviewet i stort set alle danske medier og de afgørende udenlandske, hvor den første bog er udkommet, blandt andet Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung og Dagens Nyheter samt en håndfuld af såvel de bærende norske som hollandske. Men hvordan lever man med oplevelser? Bliver alt vendt omkring? Bliver man en anden? Kristen? Nonne? Kan man være ligeglad? Hører man til i Folkekirken? Skal man tie? Bliver man gjort til grin? Charlotte Rørth fortæller åbent i sit foredrag om sin måde at leve på, og der vil være god tid til spørgsmål og debat efter pausen.