fbpx

Lev med tro i Holstebro

 

Hvordan lever man som moderne dansker, når man har mødt Jesus i et sakristi i Spanien, sådan ansigt til ansigt?

Det ved Charlotte Rørth.

“Jeg var hverken søgende eller spirituelt interesseret, da jeg pludselig fik et syn, hvor han stod og talte til mig i 20 minutter,” fortæller Charlotte Rørth, journalist og forfatter til flere bøger, heriblandt bestselleren, “Jeg mødte Jesus”, om den skelsættende oplevelse.

I bogen opsøger hun læger såvel som præster og eksperter i religiøse oplevelser, ligesom hun læser digte, der kan beskrive det skete bedre end hende selv. Også Bibelen nærmer hun sig, og kirken, men alt er nyt.

“Det var et helt overvældende forløb, hvor jeg kom i kontakt med mange mennesker og miljøer, jeg ellers ikke kendte til. Og jeg fik så meget støtte fra både min familie og venner til at lære at leve med den voldsomme forandring i mit liv,” husker Charlotte Rørth.

To gange mødte hun Jesus og havde derudover en lang række andre spirituelle oplevelser, hun aldrig før havde hørt om. Og netop tavsheden om dem er det, hun ønsker at bryde med.

“Forskerne kan nu dokumentere, at over halvdelen af os på et tidspunkt i vores liv har en oplevelse, man kan kalde religiøs, åndelig eller spirituel. Det er en del af vores virkelighed, som vi skal tale mere om,” siger Charlotte Rørth.

Efter en overvældende – også international – succes med ”Jeg mødte Jesus – bekendelser fra en modvillig troende”, har hun netop udgivet ”Med rank ryg – om tro og moderskab”. Tidligere er udkommet ”Vi mødte Jesus – og hvad kommer det andre ved” med interview med andre, der har haft oplevelser, samt både danske, norske og andre internationale forskere og samfundsdebattører og i 2019 udkom ”Gud, du er jo lige her – sådan lever jeg med min tro”.

Kristeligt Dagblad kalder det “en religiøs folkebevægelse”, DR har bragt en tv-serie baseret på bøgerne, der kan ses på dr.dk/tv, hun har været vært på radioprogrammer og er blevet interviewet i stort set alle danske medier og de afgørende udenlandske, hvor den første bog er udkommet, blandt andet Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung og Dagens Nyheter samt en håndfuld af såvel de bærende norske som hollandske.

Men hvordan lever man med oplevelser? Bliver alt vendt omkring? Bliver man en anden? Kristen? Nonne? Kan man være ligeglad? Hører man til i Folkekirken? Skal man tie? Bliver man gjort til grin?