Hvad stiller man op, når man møder Jesus?

“Det er uden tvivl det vildeste, der er sket de seneste mange år inden for områderne tro og religion”, stod der i Kristeligt Dagblad en dag (link) om det, denne hjemmeside handler om.

Samme avis kalder det en “folkebevægelse” (link), Politiken et“fænomen” (link), Frankfurter Algemeine Sonntagszeitung interviewede mig til en kulturforside (pdf), DRK sendte en en tv-serie (link) og Weekendavisen udkom med tre rosende boganmeldelser i rap.

Siden, min første bog,“Jeg mødte Jesus”, udkom 30. januar 2015, har jeg udgivet “Vi mødte Jesus” i 2017 og “Gud, du er jo lige her” i 2019, holdt flere hundrede foredrag, været i alle danske og flere af de bærende udenlandske medier, udgivet bøgerne i udlandet og ligget på bestsellerlister i flere perioder.

Det har langt fra kun været dem, der normalt interesserer sig for tro og religion, der har læst og lyttet – og talt. I følge Jyllands-Posten (link) skyldtes debutbogens “overrumplende succes”, som den kaldes i jubilæumsbogen (link) om mit forlag, Gyldendal, at, da jeg som ”ganske almindelig, sekulariseret dansk kvinde” kommer ud ”for noget ekstremt ualmindeligt”, bevarer jeg de journalistiske dyder; ”fordomsfrihed, nysgerrighed og iagttagelsesevne”.

Og det er sådan, jeg fortsat arbejder. Lige nu er jeg i gang med flere bøger og flere foredrag om friheden til at tale om den tro, nogle af os har, andre ikke, men som er en del af vores fælles liv i alle samfund kloden over. Jeg skriver og taler om det, jeg har erfaringer med og ved noget om, og er ikke interesseret i at overbevise nogen om noget – pånær pligten til at lytte og retten til at tale.

Mange, måske op mod 75 procent af os, har i løbet af vores liv spirituelle oplevelser i slægt med dem, jeg overraskende fik og stadig får. Uanset, om man opsøger oplevelserne eller får dem væltende ind i sit liv, som det skete for mig, er man nødt til at arbejde hårdt for at finde ud af at leve med dem. Skal man lægge sit liv om? Gå i kloster?

Jeg og mange andre er i gang med at bryde det tabu om tro og oplevelser, der i årevis har domineret i Danmark og andre lande. Og det går godt. Langt flere taler åbent end før. Følg med her på siden og se selv, hvor meget, der sker.