Uden tvivl det vildeste

Skrevet af mar 11, 2019

“Det er uden tvivl det vildeste, der er sket de seneste mange år indenfor områderne tro og religion”, skriver Bibelselskabets generalsekretær, Birgitte Stoklund Larsen, i sin trosanalyse i Kristeligt Dagblad 11. marts om mit møde med med Jesus i et syn i Spanien og den efterfølgende “overraskende bestseller”, “Jeg mødte Jesus” og opfølgeren, “Vi mødte Jesus”, der dokumenterede, at “helt almindelige mennesker ser lys, hører stemmer og mærker et nærvær, som ikke rigtig kan forklares videnskabeligt”.

“Med sin to første bøger trak Charlotte Rørth så at sige tabuet væk under de religiøse oplevelser og fik selv skeptiske teologer til at lytte og tænke over det, man kan kalde den “porøse” virkelighed”, fortæller hun og konkluderer, at “Rørths erfaringer i kølvandet på bøgerne viser, at der faktisk er en vis spirituel ståhøjde i folkekirken i det 21. århundrede.”

Hun mener desuden, at min bog passer som “fod i hose til den kirke, der vil samtalen frem for enetalen og tør begive sig ud i en undren over det største”, og slutter af med at referere DR-journalist Anders Laugesens ord ved præsentationen af bogen på Gyldendal ved udgivelsen, hvor han sagde, at der “er er et før og efter Charlotte Rørth”.

“Jeg er tilbøjelig til at give ham ret. Det er i hvert fald noget at tænke over  og med,” skriver generalsekretær, Birgitte Stoklund Larsen.

Læs hele trosanalysen her (link)