Retræter gør os klogere

Skrevet af jun 13, 2018

Retrӕter gør os klogere

Sostrup Slot ligger ved Grenå og er ikke blot et smukt og historiestærkt sted. Det er også et slot med eget kloster. Maria Hjerte Kloster, smukt, moderne, enkelt og ladet med styrke.

Til sommer holder tre af landets mest interessante og kloge mennesker med forstand på og hjerte for troen retræte her sammen med mig:
Daniel Nørgaard, sognepræst i Skt. Ansgars katolske domkirke,
Sr. Christiane Hansen, cisterciensernonne og priorinde i Helfta, Tyskland, og
Helene Hägglund, teolog og tidligere nonne i Maria Hjerte Kloster.

Det havde jeg ikke vovet at gøre, hvis ikke netop de tre og slottets ejer, Kirsten Bundgaard Swift, giver mig mod til at være den, jeg er. De tør tale som dem, de er. Vi er vidt forskellige, men alle glade for andre og nysgerrige efter at finde ud af, hvordan man kan leve som kristen anno 2018.

Kort sagt vil vi, som der står i programmet, “sammen i stilhed reflektere over Guds veje i vort liv og finde næring til hverdagen.”

Det lyder stort. Og det er det. Men det er det liv, vi har. Det liv, vi skal værne om. Så mon ikke, det fortjener lidt omtanke?

Retræten holdes i klosterrytmen med fælles tidebøn i klosterkirken og perioder af stilhed og meditation. Vi   retræteledere vil holde oplæg om blandt andet: Tidebøn og kontemplation, ignatiansk spiritualitet og meditativ bibellæsning, Mødet med Jesus, At finde Gud i sit indre.

Klostret og slottet og naturen er gaver i sig selv. Se billeder på www.sostrup.org

 

Torsdag 26/7 kl. 15 til søndag 29/7 kl. 14
Inkl. helpension og indkvartering i enkeltværelse i Maria Hjerte Kloster: 3900,- kr.
Tilmelding: info@sostrup.org