“Jagten på Jesus” – en serie på Radio4

Hvem er Jesus? Det spørger jeg en række vidende mennesker om i serien “Jagten på Jesus”, der sendes på Radio4, ligger på www.radio4.dk som podcast, men også kan høres lige her.

I første afsnit fortæller professor Eske Willerslev, hvad han stiller op med en boremaskine, Johannes Døberens knogler, en pandelampe og en pc på Københavns Universitet.

Anden del af første udsendelse indledes med drengen Jakob, der bides af en hugorm. Hvad gør Jesus? Og hvorfor ved forfatter Jonas Rolsted det? Det Jesu hverdagsliv, han fascineres af, synes lektor og præst Anders Klostergaard Petersen er fløjtende ligegyldig. Hvorfor det?

 

Udsendelse nummer to går i Bibelen. Er det her, vi kan finde et ensidigt og gyldigt portræt af Jesus? Måske, men helt enkelt er det ikke, for der er flere fortællinger om ham, og de beretter ikke det samme. Og hvad er der med det Gamle Testamente. Er det ikke der, han optræder først? Og Thomasevangeliet – er det sandt? Lektor Else Kraglund Holt forsker i det gamle, Birgitte Stoklund Larsen er generalsekretær i Bibelselskabet, og præst Marianne Aagaard Skovmand har oversat det særlige evangelium. Sammen gør de os klogere på manden selv, eller gør de?

 

Jesus er ikke kun fortællinger på sider i bøger, han er også virkelighed for mange. En af dem er Jesper Borup. En eftermiddag stod Jesus i hans stue i Valdemarsgade på Vesterbro i København.

 

Hvordan talte Jesus? Lars Muhl kan hans sprog, aramæisk, men hvordan lyder det? Hør med her:

Jagten på Jesus afsnit 4 (link)

 

Jesus betyder så meget for så mange, at magten i alle århundreder har forsøgt at forandre ham, så han passer til tiden. Hitler gjorde ham til romer, dokumenterer lektor i teologi Kasper Bro Larsen. Danskerne kan dog ikke ikke helt se, hvor meget, han rent faktisk fylder i vores dagligliv i dag, afslører leder af Center for Samtidsreligion, Marie Vejrup Nielsen.

Jagten på Jesus afsnit 5 (link)

 

Fandt vi Jesus? Lykkedes jagten? Ved vi nu, om Jesus er læge, som professor Niels Christian Hvidt foreslår at kalde ham, eller om han er indeni os, som præst Lene Højjholt taler om?

Jagten på Jesus afsnit 6 (link)

 

 

Gå en tur med dig selv, med alle, med Gud.

Med denne podcast får du ikke blot en tur, men også tankevækkende ord fra kompetente præster, så du kan komme på en pilgrimsvandring, der gør en forskel.

Du kan gå når- og hvorsomhelst. Det eneste, du behøver, er at tage din telefon med i lommen, putte øresneglene i og sætte den ene fod foran den anden.

Hver podcast har et tema, som præsten taler om nogle gange under vandringerne, der varierer i længde. Du kan eventuelt tage den ene øresnegl ud, imens du går, og så tage dem begge i, når du bliver bedt om at stå stille og lytte.

Jeg lægger en ny podcast op hver uge, måske hver fjortende dag i sommertiden, men du kan sagtens lytte til de gamle også.

Har du en Apple-telefon, kan du finde vores podcast ved at søge på Levende Vand i den app på telefonen, der hedder Podcast. Har du en anden telefon, kan du finde den ved at hente app’en Podbean eller på linket til Podbean her. Du kan også finde vandringerne via vores hjemmeside levendevand.dk (link)

Levende Vand er en økumenisk gruppe, jeg blev budt ind i af dens stifter, Grethe Livbjerg. Efter Grethes død har pilgrimspræst Elisabeth Lidell overtaget formandsskabet.