Indlæser Foredrag og arrangementer

« Alle Foredrag og arrangementer

  • Denne begivenhed er passeret.

Henriksen, Aagaard og Rørth på Folkeuniversitetet i Aalborg

21. september 2019 kl. 10:00 - 16:00

”Menneskers tro og mødet med Jesus”
Kl. 10.00-11.45: Troen og mødet med Jesus i den bibelske og den apokryfe overlevering. // Sognepræst, ph.d. Marianne Aagaard Skovmand.
Kl. 11.45-12.15: Frokost (ej inkluderet / KaffeFair er åben).
Kl. 12.15-14.00: Gud du er jo lige her. Sådan lever jeg med min tro. // Journalist, forfatter Charlotte Rørth.
14.15-16.00: ’Tro og åbenbaring/mennesker tro/mødet med Jesus/religiøse oplevelser’ (arbejdstitel) i kunsten // Lektor, mag.art., kunsthistoriker Hans Jørgen Frederiksen, Aarhus Universitet.
”Er der ikke en af Herrens profeter her, hos hvem vi kan søge råd fra Herren?” hedder det i det Gamle Testamente på et tidspunkt, hvor gode råd var dyre. Men der har altid været profeter, ikke blot i jødedommen, men også i kristendommen. I evangelierne i Det nye Testamente forekommer tro først og fremmest i forbindelse med de undere, som Jesus gør. Og mødet mellem Jesus og den, som helbredes, afsluttes ofte med ordene ”din tro har frelst dig”. Det er også i møderne med Jesus, at hans guddommelighed bliver tydelig. Johannesevangeliet gengiver tre centrale samtaler, hvori det er kvinder, som modtager Jesu selvåbenbaring. Først ved mødet med den samaritanske kvinde ved brønden, dernæst i samtalen med Martha og sidst men ikke mindst i samtalen med Maria Magdalene i gravhaven. Også i de evangelier, som ikke kom med i Bibelen, de såkaldt apokryfe evangelier som Thomas- og Mariaevangeliet hører vi om menneskers møde med Jesus.

Denne temadag belyser forholdet mellem tro og åbenbaring; først ved en præsentation af de ældste kilder ved Marianne Aagaard Skovmand, dernæst fortæller Charlotte Rørth ud fra sine tre bøger om emnet. Hun udtrykker det selv sådan: ”Som kulturkristen kunne jeg end ikke Fadervor, da jeg en onsdag eftermiddag satte mig på en bænk, og Jesus pludselig stod lyslevende foran mig og talte til mig i næsten 20 minutter”. Hun belyser, hvordan hun som moderne, veluddannet, rationelt menneske overhovedet lever med sådan en åbenbaring? Endelig vil Hans Jørgen Frederiksen eksemplificere, hvordan ”menneskers tro og mødet med Jesus” er blevet fortolket billedkunstnerisk i forskellige perioder.

Læs mere på www.fuaalborg.dk

 

Detaljer

Dato:
21. september 2019
Tidspunkt:
10:00 - 16:00
Begivenhed Kategori:
Begivenhed Tags:
, , , , , ,

Sted

Folkeuniversitetet, Aalborg
C.A. Olesens Gade 4
Aalborg, 9000 Danmark
+ Google Map
Hjemmeside:
www.fuaalborg.dk