Indlæser Foredrag og arrangementer

« Alle Foredrag og arrangementer

  • Denne begivenhed er passeret.

Aagaard, Hvidt og Rørth på Folkeuniversitetet i Odense

7. september 2019 kl. 10:00 - 16:00

”Som kulturkristen kunne jeg end ikke Fadervor, da jeg en onsdag eftermiddag satte mig på en bænk, og Jesus pludselig stod lyslevende foran mig og talte til mig i næsten 20 minutter. Sådan fortæller journalist og forfatter Charlotte Rørth, der har skrevet tre bøger om mødet med Jesus og om, hvordan man som et moderne, veluddannet, rationelt menneske overhovedet lever med sådan en åbenbaring.

Først præsenterer sognepræst Marianne Aagaard Skovmand de ældste kilder. “Er der ikke en af Herrens profeter her, hos hvem vi kan søge råd fra Herren?”, hedder det i det Gamle Testamente på et tidspunkt, hvor gode råd var dyre. Men der har altid været profeter, ikke blot i jødedommen, men også i kristendommen, som både de bibelske og apokryfe skrifter fortæller.

Dernæst fortæller Charlotte Rørth om mødet med Jesus ud fra sine tre bøger om emnet.

Til sidst diskuterer professor Niels Christian Hvidt krydsfeltet mellem profeti og åbenbaring. En grundig teologisk, historisk og fænomenologisk undersøgelse vil ifølge foredraget vise, at der er lige så stort behov for åbenbaringer og profetiske gaver i den post-bibelske tid som før Kristi komme, måske mere end nogensinde før, hvor så mange lader til at have glemt betydningen af at kende Gud.

 

Tilmelding via link her.

Detaljer

Dato:
7. september 2019
Tidspunkt:
10:00 - 16:00
Begivenhed Kategori:
Begivenhed Tags:
, , , , , ,

Sted

Folkeuniversitetet, Odense
Vor Frue Kirke/ Sognehuset, Frue Kirkestræde 12B
Odense C, 5000 Danmark
+ Google Map
Hjemmeside:
https://fuodense.dk/odense/program/religion-og-filosofi/menneskers-tro-og-moedet-med-jesus-1921-059