JegmødteJesusForside500

Charlotte Rørth:
”Jeg mødte Jesus – Bekendelser fra en modvilligt troende”

192 sider
Udkommet 30. januar 2015


Hvad stiller man op, når man møder Jesus?

Charlotte Rørth har ”skrevet en medrivende og bevægende bog, der længe – fuldt fortjent – har figureret på top-10- listen”, skriver Johs. H. Christensen i sin anmeldelse af ”Jeg mødte Jesus” i Jyllands-Posten.

Forklaringen på bogens succes er i følge den forhenværende præst, at da Charlotte Rørth som ”ganske almindelig, sekulariseret dansk kvinde” kommer ud ”for noget ekstremt ualmindeligt”, bevarer hun sine journalistiske dyder; ”fordomsfrihed, nysgerrighed og iagttagelsesevne”.

Journalisten Charlotte Rørth var hverken et religiøst eller spirituelt søgende menneske, da Guds søn bogstaveligt talt viste sig for hende og talte til hende i et sakristi i byen Úbeda i Spanien. Oplevelsen var et mentalt og fysisk lynnedslag, som tvang hende til at tage sit moderne rationelle liv op til overvejelse.

I bogen følger vi Charlotte Rørth på en rejse tilbage i litteraturen og historien om den historiske Jesus, og vi er med, når hun opsøger forskere i epilepsi og psykiatri, præster og spirituelle vejledere for at finde viden om og afklaring og forståelse af, hvad der skete med hende.

”Jeg mødte Jesus” er en personlig, eksistentiel beretning om tro og om tabu i et Danmark, hvor religiøse oplevelser og erfaringer er noget af det allermest private – noget man holder for sig selv, hvis man vil undgå at blive betragtet som enten uligevægtig eller småskør.

”Jeg mødte Jesus” røg straks efter udgivelsen på bestsellerlisten, hvor den lå i mere end et år for så at vende tilbage foråret efter.

Juni 2015 blev ”Jeg mødte Jesus” udgivet på norsk på forlaget Paradigmeskifte. www.paradigmeskifte.nu
2017 udgives den på spansk på forlaget Maeva. www.maeva.es
2017 udkom bogen på hollandsk på forlaget Wereldbibliotheek. www.wereldbibliotheek.nl
2017 udgives “Jeg mødte Jesus” på svensk på forlaget Polaris.
2018 udgav det finske forlag udgaven “Tapasin Jeesuksen”.
2018 udkom “Die Frau, die nicht an Gott glaubte und Jesus traff” på det tyske forlag Gütersloher.

Indholdsfortegnelse (pdf)
Professor Steen Hildebrandts forord (pdf)
Kapitlet ”Tid til at tale om tro” (pdf)