Hellere flytte end aflyse

Skrevet af mar 13, 2020

Hvor er det betryggende at opleve den hjælp, mange giver hinanden og den respekt, de fleste har for de retningslinjer, der kommer fra regeringen og vores myndigheder.
Det er i tider som nu, at jeg er tryg ved at bo i et land som vores, hvor medmenneskelighed og tillid er bærende værdier.

Jeg er også som troende tryg, selv om jeg også er bange for, hvad der kan ske med dem, der bliver syge og vores samfund.

Trygheden ligger inderst. Der, hvor jeg ikke selv er herre over mig selv.
Der, hvor jeg ikke selv har indflydelse, men hvor jeg kan kigge ind og se, at jeg hviler og er tryg som Jesus i agterstavnen på båden på søen i stormen.
Det er den rejse, Markus skriver om i sit evangelium, og netop den tekst arbejdede vi med på retræten med præst Lene Højholt i weekenden.
Man kan læse Bibelen på mange måder. Vi talte om, hvordan man kan læse en tekst som den som en beskrivelse af alt der, der er inde i os hver især.
Alle de, der sidder i båden, er en del af os. Vi sejler, mens stormene raser. Bølgerne pisker op, mens en del af os ligger i forrest i båden og hviler, ja, sover trygt.

Jeg ved godt, det er umuligt at forstå, og egentlig forstår mit hoved det heller ikke. Det kan forstanden ikke. Men jeg kan. Og jeg er tryg. Det går. Det skal nok gå.
All will be well, skrev Julian af Norwich efter sine åbenbaringer i 1373. Det bliver det.

Det bliver sommer. Og det bliver efterår. Og heldigvis er det ikke alle, der nøjes med at aflyse deres aftaler med mig. Flere aftaler med det samme nye datoer, vi kan mødes på.
Det glæder jeg mig til.

Pas på hinanden.

Alt godt,
Charlotte