“Gud, du er jo lige her” udkommer 25/2

Skrevet af feb 10, 2019

Så kom kassen.

Kassen med de første udgaver af min nye bog “Gud, du er jo lige her. Sådan lever jeg med min tro”.

Den udkommer 25. februar på Gyldendal og er let at læse og forstå, selv om det er ubegribeligt stort – også at vove at skrive om sit liv.

Læs de første linjer her:

 

Kapitel 1

HIMMEL OG HELVEDE I HAVEHUSET

Klokken er halv ti en lørdag formiddag. Jeg har været tidligt oppe, gjort rent og nu sat mig med formiddagskaffen i ha-
vehuset. Det er ikke en særlig dag, men netop derfor er det en god dag. I dag vil jeg gå i gang med at tænke og skrive om mig selv og min tro. Hvorfor? Fordi jeg er som så mange andre, når jeg tænker over, hvordan jeg tror. Og fordi jeg ved, at vi ikke taler ret meget om det, selv om jeg endnu ikke har mødt nogen, der siger, at tro er uden betydning for mennesker og de samfund, vi skaber.
Nogle går i gang med at overveje, hvad tro er for dem, fordi de mister en, de elsker, selv bliver syge eller blot er nysgerrige efter at finde ud af, hvorfor de fleste mennesker tror på et eller an- det, som man i bred forstand kan kalde Gud. For nogle kommer selve tvivlen frem først: Hvem og hvad er Gud, og findes han overhovedet, og er han en han?
Jeg er ikke opdraget i tro, men blev kastet ind i den, da jeg en onsdag eftermiddag sad på en bænk, og Jesus dukkede op i en blå kjortel og talte til mig i næsten 20 minutter.
Det var lige så overrumplende, som det lyder, og når jeg sidder her i havehuset og skriver det, overraskes jeg endnu en gang. Det gør jeg, hver eneste gang jeg sætter ord på. Jeg overraskes og må tænke mig om. Hold nu op, hvor har jeg måttet tænke meget. Mere end nogensinde før.
Jeg var dybt i tvivl om, hvorvidt jeg bare kun- ne gå hen og blive kristen. Om man i det hele taget sådan kan blive troende fra det ene øjeblik til det næste. Og hvordan er man det?