De dag dat ik Jezus ontmoette

“De dag dat ik Jezus ontmoette” udkom lige efter pinse 2017 i Holland.
Jeg drog til Amsterdam for at møde folket, der sætter et andet bogstav i hans navn og er kendt for at være calvinister, kunstnere af ypperste klasse og for på mange måder at leve i en kultur som den danske.
Bogen blev allerede inden udgivelsen stormende positivt anmeldt i Benedictijns Tijdschrift, der kalder den “en bog, vor tid behøver.”
Andre var senere mere kritiske, men tre af landets førende aviser bragte fyldige og velforberedte interview.
Wereldbibliotheek er et af nederlandenes mest anerkendte forlag, også grafisk, men jeg måtte lede lidt for at finde logik i forsiden.
Et billede af Jesus blev fravalgt for at gøre bogen mere tillokkende for de ikke-troende, men pelikanen er et voldsomt konkret kristent symbol for Kristus helt fra det 2.århundrede. Da stod der om fuglen i den græske skrift Physiologus, at dens unger slår ud efter deres mors ansigt efter fødslen, så hun flår hovederne af dem. På tredjedagen hakker hun hul i sit bryst og drypper blod på dem, så de vækkes til live igen.
Køb den hollandske udgave på www.bol.com/nl/p/de-dag-dat-ik-jezus-ontmoette/9200000075940099/
Læs mere om forlaget på www.wereldbibliotheek.nl

 

foto interview Rorth 13 juni 2017 (2)

Trouw, søndag 1. juni 2017. Tekst: Marijke Laurense. Foto i avis: Martje Geels
“Og så mødte jeg Jesus”, skriver journalist Marijke Laurense som overskrift på søndagens artikel i hollandske Trouw med udgangspunkt i den netop udkomne udgave af min bog i Holland på forlaget Wereldbibliotheek. Martje Geels tog fotos på forfatterhotellet Ambassade.
Læs artikel i Trouw, 11. juni 2017 her.
Læs mere fra Marijke Laurense her.

 

Maurice Amsterdam
Interviewet med Nederlands Dagblad foregik på Amsterdams forfatterhotel, Hotel Ambassade.
Den hollandske journalist, Maurice Hoogendoorn, er opdraget i et protestantisk hjem og var svært provokeret af at læse en bog om, at man kunne møde Jesus på andre måder end ved at læse om ham. I sit interview med mig skriver han, at jeg lo, lacht, da han fortalte det. Og det er sandt, for jeg kunne kun svare, at jeg som journalist jo har det på samme måde med alt. Der skal ord til, og det var vanvittigt provokerende for mig, at jeg blev udsat for noget, jeg mentalt ikke kunne fatte. Så lo han.
Han spurgte også, hvordan jeg kunne vide, hvem det var, når jeg ikke spurgte ham?
“Aner det ikke”, svarede jeg.
“Jeg vidste det bare”.
Læs interview i Nederlands Dagblad her (pdf)

 

“Ingen vil tro mig, men jeg har set Jesus”, skrev journalist Rick Timmermans som overskrift på interviewet med mig i hollandske Katholiek Nieuwsblad.
I to timer talte vi sammen, han havde læst bogen, streget under og skrevet i marginer og spurgte og spurgte. Blandt andet om, hvad jeg ønskede at kommunikere med bogen.
Jeg svarede, at jeg mente, at det måtte være, at vi alle er elskede, uanset hvem vi er, men at det alene er min tolkning af møderne med Jesus. Andre kan have deres tolkninger. Det har de fuld ret til. Jeg i mig selv er ikke vigtig. Det vigtige er, om jeg kan gøre godt for andre.
Det var han overrasket over. Også over, at jeg ikke er optaget af, om møderne kan bevises.
Læs interview i Katholiek Nieuwsblad her (pdf)
www.katholieknieuwsblad.nl er avisens hjemmeside, mange artikler er kun til abonnenter.

 

Det dybt seriøse benediktinske tidsskrift bragte en bevægende anmeldelse allerede inden udgivelsen.
Benedictijns tijdschrift, april 2017

 

Flere andre medier har bragt korte omtaler, blandt andre Zin og Happinez.

Happinez, augustus 2017

Zin 23 august 2017 (pdf)

 

Christeijk Weekblad anbefaler bogen til læsekredse og kalder den “velskreven, informativ og inspirerende.”
Christelijk Weekblad 21 juli 2017 (pdf)

 

Teolog og forfatter dr. Taede A. Smedes nedsablede i sin anmeldelse i avisen Volkskrant den hollandske udgave af “Jeg mødte Jesus”.
Han “har problemer med at tage den alvorligt”, og selv om den er “ganske godt skrevet”, kommer han til at tænke på dameblade, når han læser “De dag dat ik Jezus ontmoette” blandt fordi, mit udseende minder ham om en Barbiedukke.
“Det er en bog, der skiller vandene: Man vil sluge den råt eller afsky den. Som med bøger om nærdødsoplevelser for eksempel. Den vil sandsynligvis appellere til en lignende målgruppe: Nutidige zinzoekers, der udelukkende sejler efter deres eget religiøse kompas,” skriver han videre og slutter anmeldelsen af med at konstatere, at “Gud er og bliver stort set fraværende i hendes liv.”
Læs anmeldelsen her (link)
Klik til Taede Smedes hjemmeside

 

Tidsskriftet Reveil bragte en anmeldelse, der  ligesom Smedes klandrer mig for ikke at vide nok om Gud, inden jeg havde mine oplevelser. Og så mener de, at det var i et sakristi Ubega, at jeg havde møderne. Der må jeg hen en dag. Hvis stedet findes…
Reveil, juni 2017 (1)