Efteråret fyldes med samtaler

Skrevet af aug 26, 2018

aa Himlen spejler sig – i os og Binderup Å.

Tro kan være svært at tale om. Ikke blot, fordi det er svært at sætte ord på, det er også en blottelse af en selv at stå ved, at man tror uden at kunne bevise.

Men flere trodser frygten for hån og indleder samtalerne om tro og erfarer ofte, at det faktisk ikke er latterliggørelse, man møder, når man vover at tale om tro, snarere det modsatte. Overalt er jeg i flere år blevet mødt med lettelse og engagement, når jeg har holdt foredrag, og jeg er sikker på, at det vil gentage sig, når jeg til efteråret igen tager land og rige rundt for at skabe rum til de nødvendige trosdebatter, -diskussioner, -samtaler … Kald det, hvad I vil. Det vigtige er, at vi taler om det, der ligger os på sinde, og at vi lytter til hinanden med nænsomhed og varsomhed.

I år prøver jeg noget nyt. I sommer var jeg medvært på en retræte på Maria Hjerte Kloster på Sostrup Slot, og til november er jeg med som oplægsholder på en retræte på Løgumkloster Refugium. Det bliver sammen med nogle af dem, jeg selv har lært meget af. Hvilken gave.

Kig i kalenderen. Den er lige lagt ud. Kør af sted sammen med andre eller alene og deltag i den store debat i tiden om det, vi tror eller ikke tror på, som mennesket altid har troet og om hvordan, det kan komme andre til gavn.

Vi ses.