DR-serie om “Jeg mødte Jesus”

Skrevet af nov 21, 2018
Charlotte Rørth interviewer Andrea Pezzini til tv-serie på DRK, Plaza Vazques de Molina, Úbeda, oktober 2018. 
Foto: J. Ruiz Quesada

Tirsdag 27/11 sendte DRK kl. 21.30 første afsnit af tre med titlen ‘’Jeg mødte Jesus – hvorfor lige mig’’.

Serien bygger på bøgerne “Jeg mødte Jesus” og “Vi mødte Jesus” af Charlotte Rørth. Hun er er vært på programmerne, der er tilrettelagt af Anna Maria Kristensen, Heartland, under ledelse af Merete Mortensen.

– Det har været en stor glæde at arbejde med så professionelt et hold om at interviewe mennesker om oplevelser og tro, som ellers kan være svært for mange at tale om, fortæller Charlotte Rørth.

I første afsnit tager hun retur til byen ‘Ubeda i Sydspanien, hvor hun mener at have haft sine møder med Jesus og taler med Andrea Pezzini, som da så et lys omkring hende.

– Jeg havde aldrig oplevet sådan noget før, fortæller han.

Charlotte Rørth taler med andre med lignende erfaringer og søger svar på, hvorfor det skete for hende. Hun undersøges blandt andet på Rigshospitalet af overlæge Lars Pindborg for, om der er medicinske forklaringer på hendes oplevelser. Og hun konfronteres med kritikere som religionsprofessor Olav Hammer, Syddansk Universitet, der har sit bud på, hvad der er årsagen.

Uanset årsag, skal hun og hendes familie leve med store forandringer.  Hvordan gør man det? Selv var Charlotte Rørth undervejs bange for at blive skør.

– Men hver gang, jeg sagde sådan, svarede du: ikke så længe jeg er her, fortæller Charlotte Rørth om sin mands reaktion i seriens interview hjemme  i deres stue i Aalborg.

Andet og tredje afsnit sendes tirsdag 4. og 11. december, men kan ses online et år fremover.

Find DR K serien på www.dr.dk skriv Jesus i søgefeltet.

– Det er altid meget bevægende at være i Úbeda, siger Charlotte Rørth, her fotograferet  ved indgangen til La Capilla de El Salvador, hvor hun to gange havde åbenbaringer med Jesus.
Foto: Andrea Pezzini