Debat kan føres i god tone

Skrevet af jan 7, 2018

“Nogle har kritiseret Charlotte Rørths bog om hendes møde med Jesus for at være vildledende eller ligefrem dæmonisk. I virkeligheden minder den os om, at Gud altid kommer på de mest uventede måder og altid benytter sig af mennesker, der ikke har styr på det hele. Heldigvis.”

Sådan skriver Michael Wandt Laursen, Frikirkenets generalsekretær, i en kronik i magasinet Udfordringen. Han er ikke enig med mig i alt, men hans respekt for andre og hans omgangstone inspirerer til tillidsfuld dialog. Det er jeg taknemmelig for.

Han fortsætter:
“Nogle mener, at hendes syner i virkeligheden er en snedig, dæmonisk manøvre. En manøvre, som har ført hende væk fra den sande Jesus og over i en form for humanisme og dogmeløs kristen bekendelse, hvor alt religiøst er lige godt, og det at opføre sig ordentligt er det højeste mål.
Jeg er uenig. Dels er det ikke det budskab, jeg finder i hendes bøger, og dels er jeg overbevist om, at Jesus virkelig har vist sig for Charlotte Rørth og for mange af de mennesker, der efterfølgende har henvendt sig til hende. Ligesom han har gjort det for tusindevis af muslimer i de senere år og måske millioner af mennesker gennem historien.
Det betyder ikke, at jeg nødvendigvis er enig med Charlotte Rørth i hendes tolkning af synet, men det er da også helt ok. Siden hvornår har vi bedt mennesker, der netop har haft en stor gudsoplevelse, om at kunne fremlægge en formfuldendt, teologisk forklaring på det, de har oplevet? Og måske kunne det hænde, at det ligefrem er mig, der har brug for at lære noget.”

Læs kronikken i Udfordringen her (link)

PS
Det koster fem kroner, hvis man ikke har abonnement.