Anmeldelser af “Vi mødte Jesus”:

“Resultatet er en viderekommen, mere reflekteret, men lige så tankevækkende og stedvis lige så gribende bog som forgængeren, og den fortjener lige så mange læsere,” skriver Weekendavisen i sin anmeldelse, der også fremhæver, at bogen er “lydhør og nænsom uden at miste linjen i sin fremstilling”. Desuden er bogen  “(heldigvis) mere end en sammenskrivning af andres beretninger”, her er også “samtaler med kyndige mennesker fra alle sider af det akademisk-kulturelle spektrum, hvor Rørth fører sin research og sin eftertanke videre og får sat tingene i forfriskende perspektiv.”

Weekendavisen

NORDJYSKE kalder det “modigt at stille sig frem og fortælle om en religiøs oplevelse, for i den tid, vi lever i, er der hurtigt risiko for rynkede pander.” Anmelderen skriver, at det er “ligetil at kaste sig over et udvalg af disse historier, idet forfatteren har taget hånd om dem i en særlig form for fordybelse”, der “direkte og empatisk” går ind “til mødet med de mennesker, der har en spændende historie at fortælle”. Det er “fremragende, at teologer og forskere er blevet inviteret med”, da de “er med til at give et meget velfunderet og nuanceret syn på det at opleve noget så besættende, som mødet med Jesus må være”, og deres “perspektiver er med til at skabe en velklingende sammenhæng.”

NORDJYSKE

Både Alt for Damerne og Hendes Verden anbefaler “Vi mødte Jesus” som efterårslæsning.

Alt for Damerne

Hendes Verden

 

 

Anmeldelser af “Jeg mødte Jesus”:

“… så overbevisende at der er grund til at læse.”
Sørine Gotfredsen i Kristeligt Dagblad.
Læs hele anmeldelsen.

”Først og fremmest er det en beundringsværdigt modig bog. Rørth skriver sikkert og ukunstlet, vel vidende at dramaet i hendes beretning blot ville blive svækket af effektjageri. Års uro og frygt skinner klart igennem, men under det hele bobler en glæde, der hverken bliver eksklusiv eller anmassende, bare troværdig, og som derfor ikke kan undgå at gøre indtryk og vække til eftertanke.” 
Jens Bærentsen i Weekendavisen.

”Bogen er en skønskrift af de klogere.”
**** Bettina Heltberg gav fire hjerter i Politiken.
Læs hele anmeldelsen (kræver abonnement på politiken.dk).

“Begejstringen lyser ud af de velskrevne sider.”
**** Hans Gregersen gav fire stjerner i NORDJYSKE Stiftstidende.

”Det er en smuk og stærk bog, en modig bog fra en kvinde, der ikke kunne tie om sit møde med Jesus og sin viden om Jesu væsen. En fin og renfærdig deling af den viden med en verden, der så kan tage den til sig, tøve, tvivle, afvise eller håne. Uanset position i feltet kan man her få en stærk oplevelse af, hvordan det som menneske kan være at blive delagtig med det guddommelige. Et stærkt, stærkt dokument.”
Torben Wendelboe på litteratursiden.dk
Læs hele anmeldelsen.

”Om sin overrumplende rejse frem til en delvis forståelse eller i hvert fald accept af sine oplevelser med det religiøse”, har hun skrevet en ”medrivende og hudløs bog”, som ”man skal være usædvanligt stivsindet og have et hjerte af sten for ikke at bevæges over.”
***** Johs. H. Christensen gav fem stjerner i Jyllands-Posten.

”Der er ikke noget ’villet’ og missionerende over historien – snarere en nøgtern journalistisk beskrivelse. (…) Og det er hendes ligefremme beskrivelse af det enorme dilemma, der opstår i hendes liv, der giver bogen meget stor troværdighed – og betydning. Det er vist en umulighed at læse denne bog uden at læseren møder dilemmaet i sig selv.”
Jørgen Aagaard på kristenspiritualitet.net
Læs hele anmeldelsen.

”Den har både barokkens højstemte, insisterende sætningsbygninger med hyperboler og emfatiske parallelismer og pietismens insisterende hvisken til hjertet.” (..) ”Det er for meget.”
Præst Sarah Thorngreen Auken i Præsteforeningens blad, 29.5.2015.