24. Jeg stoler på dig

Skrevet af dec 24, 2019

24. december 

“Jeg trækker vejret langsomt, mærker en rar glæde overdøve overraskelsen, så jeg ikke når at undre mig over at opleve endnu et møde. Jeg sidder helt stille på den samme bænk som sidst, men den er flyttet siden, jeg mødte ham i februar. Han er også gået hen ad grusvejen, så vi nu mødes lidt længere fremme på vejen, hvor den slår et sving. Han har stadig sin blå kjortel på, og det skråner stadig ned mod dalen på hans højre side. Jeg kan se de samme citron- og oliventræer, men landsbyen og bakken, der sidst var bag ham til venstre, er ude af mit synsfelt. Det samme er disciplene.

Lyset er også det samme som sidst. Himlen er stadig blå, solen hvid, hans skygge kort.

For ham er der gået den tid, det tager at gå de måske 20 meter med de afbrydelser, der må være, når man skal nå at tale med andre, der går forbi. Han taler med dem alle, tænker jeg og bliver umådeligt rørt og forbløffet over, at han ville have mig til at se ham igen. Han må have travlt, men det virker ikke sådan.

For mig er tiden gået i stå eller rettere udvidet eller snarere udraderet. Jeg ved, at han ved det. At han ved, han kan være i alle tider. Nu ved jeg det også.  

Hos ham er der gået få minutter, hos mig er der gået 11 måneder, historisk er der gået næsten 2000 år. Tiderne svimler om mig, men han står med begge ben solidt plantet lige dér foran mig i både Israels jord og Spaniens klinker og min bevidsthed og udraderer med sin krops konkrete tilstedeværelse al det ubegribelige. Så det virker blot naturligt og selvfølgeligt for mig at sidde og se Jesus i nakken en råkold januardag i 2010 og føle en glæde så stor, at den ikke kan skrives med ord, andre kan tro på. Glæden er større end ved det første møde. Også større end nogen anden glæde.

Han får ikke øje på mig med det samme, han er ved at gå videre, men da jeg har set på et par minutter, drejer han hovedet over sin venstre skulder og smiler med det samme genkendende. Han står stille, afventende. Jeg spørger ham, hvad jeg skal gøre. 

– Jeg stoler på dig, siger han. Og så går han.”

Uddrag fra “Jeg mødte Jesus – Bekendelser fra en modvillig troende”, 2015