11. Hvem er den mand, jeg har mødt

Skrevet af dec 11, 2019

11.december

“Jeg føler mig ikke udvalgt. Jeg føler ikke, det er noget, jeg eller nogen anden på nogen måde kan gøre sig fortjent til. Det er bare noget, man kan få, alle kan få, jeg tilfældigvis fik. Det lyder helt tovligt, jeg ved det, men jeg vil ikke censurere mig selv. Jeg ved jo ikke engang, hvordan sådan noget her bør opleves, så jeg kan ikke redigere mig selv hen i en eller anden retning, men blot helt køligt registrere, hvad der sker i mit hoved og krop. Det var så markant, at Jesus ikke krævede en særlig opførsel fra mig fremover eller roste mig for gode gerninger. Han viste sig bare for mig, viste, at det var godt, at jeg er til. Større bliver kærlighed vel ikke?
Mødet har lagt en forandring i min kærlighed til alle dem, jeg holder af. Den er blevet drejet. Nu giver det mig større ægte glæde at se dem glade, selv om jeg ikke er en del af den glæde. Det er ikke sådan hele tiden, og har også før været sådan indimellem, men det er langt mere gennemgribende nu. Jeg er stadig dum og smålig og tåbelig. Jeg ved ikke, om andre kan mærke, at jeg elsker anderledes. Men jeg synes, jeg også elsker hele verden og ikke bare dem, der er lige her. Jeg synes, jeg er anderledes, ikke en anden, bare mere mig, bare med en stærkere udstråling, som min mor siger. Eller mere lysende, som præst Liselotte Horneman Kragh formulerer det.
– Ja, sådan er det vel, siger min mand, der lige efter synet i februar kort og klart meldte ud og sagde: – Jeg forstår det ikke, men accepterer det. Og jeg ved, at jeg aldrig kommer til at opleve den slags, men det er da fint nok, at du gør det.
Jeg er omfavnet af tryg kærlighed hjemme, brændes ikke på familiens bål, nedgøres ikke af videnskaben, faktisk er alle endnu mere favnende, end jeg anede. Samtidig går ikke engang mine nærmeste naturligt nok ikke nær så meget op i det, som jeg gør. Jeg, der er ved at sprænges af længsel. Troen trækker. Troen, der blev til viden. Mødet opfylder mig. Hvorfor blev det til? Hvad er det dog, det gør ved mig? Hvem er den mand, jeg har mødt?”

Uddrag fra “Jeg mødte Jesus – Bekendelser fra en modvillig troende”, 2015